Domov
Domov
Košarica
V košarici ni skladb
AkordeON
Janez Dovč
Priporočena cena: 12,49€
Popust: 12%
Spletna cena: 11,00€
kosov
Avtorska glasba. Raziskovanje, kako lahko harmonika, najsibo uglašena ali v kontrapunktu z elektroniko, še bolj harmonizira.
1. Schoreditch Tango
2. Turingova lokomotiva
3. Kvarkova svatba
4. Ples v nevihti
5. Javorjev drevored
6. Schrodingerjeva mačka
7. Beločrni burkeži
8. Štefanov tok
9. Prebujanje
10. Razgled
11. Nežen pristanek
1. Schoreditch Tango
2. Turingova lokomotiva
3. Kvarkova svatba
4. Ples v nevihti
5. Javorjev drevored
6. Schrodingerjeva mačka
7. Beločrni burkeži
8. Štefanov tok
9. Prebujanje
10. Razgled
11. Nežen pristanek
Solistični album Janeza Dovča

Priznani harmonikar in skladatelj Janez Dovč se je v zadnjih dveh letih predstavil s projektoma Pomladne sanje z Brino Vogelnik in Baraka s triom Dovč & Krmac & Mureškič (oba Ustvarjalno polje Celinka.si). Navkljub zavidljivemu številu studijskih in koncertnih sodelovanj z žanrsko nadvse raznovrstnimi tako slovenskimi kot tujimi glasbeniki, se po letu 2008, ko je posnel album Filharmonika: Janez Dovč & Orkester Slovenske filharmonije (Slovenska filharmonija), tokrat šele drugič predstavlja s solističnim albumom Akorde-on, posnetim kot (vmesni) rezultat raziskovanja.
Akordeon je izraz, ki se zadnje čase vse bolj uveljavlja za koncertno harmoniko, medtem ko v angleščini delitev besede v samem naslovu namiguje na prižgan, vklopljen, priključen instrument, povezan z elektronskimi, sproduciranimi elementi albuma. »Gre za raziskovanje, kako lahko harmonika, najsibo uglašena ali v kontrapunktu z elektroniko, še bolj harmonizira,« pove Janez Dovč.

Z raziskovanjem sodobnih orodij in pristopov, ki jih nudi današnja tehnologija je pričel pred približno petimi leti, pri čemer je v središče raziskovanja postavil »računalnik, programsko opremo in specializirane zvočne efekte. Nekaj teh orodij in principov obdelave zvoka harmonike sem uporabil že pri plošči Baraka.« Posnetki so nastajali med septembrom 2014 in aprilom 2015, le skladba Shoreditch Tango je nastala že pred dvema letoma na umetniškem gostovanju v Londonu, kjer je tudi pričel razvijati samo zamisel. Sam verjame, da bo »album zanimiv, saj poleg moje avtorske glasbe na njej lahko slišimo tudi manj običajne oz. pogoste zvočnosti klavirske harmonike.«
Producent: Janez Dovč & Iztok Turk

Oblikovanje: Neuropolitan Imaginetics
Snemanje: Janez Dovč
Mastering: Janez Dovč & Iztok Turk
Mix: Janez Dovč & Iztok Turk

Zasedba:
Janez Dovč - Harmonika in elektronika


Leto izdaje: 2015

SAZAS kataloška številka: CEL CD 088