Domov
Domov
Košarica
V košarici ni skladb
Govori z mano
Pinela
Priporočena cena: 12,49€
Popust: 12%
Spletna cena: 11,00€
kosov
Govori Z Mano - Pinela
"glasba Pinele zagotovo ni afriška, kubanska, havajska, … Kakor tudi ni avtohtona, samonikla, ampak pridelek četverice glasbenikov."
1. Drevo
2. Stopi z mano
3. Strah
4. Zvestoba
5. Krik
6. Draga
7. Bližina
8. Mravlja
9. Sonet
10. Mesečnica
1. Drevo
2. Stopi z mano
3. Strah
4. Zvestoba
5. Krik
6. Draga
7. Bližina
8. Mravlja
9. Sonet
10. Mesečnica
Skupina Pinela si je ime sposodila pri vinski trti. Kot vinska trta, ki se je na svoji več tisočletij dolgi poti iz stičišča Azije in Evrope do naših krajev ves čas spreminjala in se vedno znova prilagajala na nova okolja, tudi na glasbo Pinele vplivajo različne poti: njenih glasbenikov, njihovih življenjskih zgodb, potovanj.
Matejo, pevko in avtorico večine besedil, je v zadnjih letih denimo prevzela (zahodna) Afrika in tamkajšnja glasba. Kitarist Luka, ki ji pomaga z uglasbitvijo pesmi, eno od njih, iz katere je tudi naslov albuma Govori z mano, odigra na ngoni, glasbilo iz Malija. Pri ustvarjanju glasbe in njenem igranju sodelujeta še tolkalec in bobnar Blaž ter basist Žiga: prvi si ponekod pomaga tudi s pripomočki iz Kube, drugi zabrenka po ukulelah, ki izvirajo s Havajev. Vendar glasba Pinele zagotovo ni afriška, kubanska, havajska, … Kakor tudi ni avtohtona, samonikla, ampak pridelek četverice glasbenikov.
Producent: Chris Eckman

Oblikovanje: Boštjan Pavletič
Snemanje:
Mastering: Milan Cimfe
Mix: Chris Eckman

Zasedba:


Leto izdaje: 2012

SAZAS kataloška številka: CEL CD 034