Domov
Domov
Košarica
V košarici ni skladb
Priporočena cena: 0,00€
Popust: 100%
Spletna cena: 0,00€
kosov
Kramp - Robert Jukič

EKSKLUZIVNA IZDAJA, NAPRODAJ ZGOLJ PREKO iTunesa

Nova izdaja Roberta Jukiča "KRAMP" prinaša posnetke iz koncertov  
zasedbe "Robert Jukič in Kramp", s katero je predstavljal s strani  
strokovne javnosti in poslušalcev izredno dobro sprejeto zgoščenko  
"Dobrote iz skrinje zarote" (Celinka, 2011).

1. Zgodba (Live)
2. Resnica boli (Live)
3. Svilena tančica (Live)
4. Me je sram (Live)
5. Piha brije (Live)
6. Oj moj brat (Live)
7. Za sabo (Live)
8. Trese se trese (Live)
9. Sreča v nesreč (Live)
10. težko je breme
11. Trese se trese
12. Zlo se kuje
1. Zgodba (Live)
2. Resnica boli (Live)
3. Svilena tančica (Live)
4. Me je sram (Live)
5. Piha brije (Live)
6. Oj moj brat (Live)
7. Za sabo (Live)
8. Trese se trese (Live)
9. Sreča v nesreč (Live)
10. težko je breme
11. Trese se trese
12. Zlo se kuje

EKSKLUZIVNA IZDAJA, NAPRODAJ ZGOLJ PREKO iTunesa 

Nova izdaja Roberta Jukiča "KRAMP" prinaša posnetke iz koncertov zasedbe "Robert Jukič in Kramp", s katero je predstavljal s strani strokovne javnosti in poslušalcev izredno dobro sprejeto zgoščenko "Dobrote iz skrinje zarote" (Celinka, 2011). Jure Potokar je junija 2011 za Polet o "Dobrotah" zapisal: "(...) Če bi tako domiselno koncipirana in odlično izvedena plošča izšla v Ameriki, bi bil tisk poln upravičenih pohval na njen račun. Pri nas kaj takšnega žal ni mogoče, ker so mediji preveč zaposleni s popolnoma skorumpiranimi in nezrelimi politiki ali pa s tistimi, ki mislijo, da so zvezdniki, ker so se pač tako odločili. Ne prvim ne drugim seveda ni pomoči. Plošča Roberta Jukiča pa je izjemna in bo taka ostala tudi, ko bo vse drugo končalo na smetišču zgodovine. (...)"

Robert se za razliko od velikega odstotka ustvarjalcev ne podreja okvirjem, trendom ali trgu. V svojih glasbenih raziskovanjih brez pomislekov in predsodkov sledi svojim vzgibom in idejam, ter se vedno znova poda na pot, ki se, tako kot pri njegovih dosedanjih izdajah, konča z vsebinsko in izvedbeno polnim in dovršenim izdelkom.

"Kramp" je vnovičen dokaz njegove glasbene radovednosti. Skladbe so na odrih dobile drugačen obraz, zaživele bolj udarno, a kljub temu obdržale svoje bistvo, čutnost, krhkost in krutost. Devet skladb je bilo posnetih na festivalih Godibodi v Ljubljani in Kamfest v Kamniku ter v klubu Cankarjevega doma. Zdenko Matoz je po koncertu na GodiBodi za Delo zapisal: "(...) V živo izvedene pesmi z albuma so bile sicer nekoliko drugačne, vendar so možakarji obdržali bistven (ne)ugoden občutek, ki veje z albuma in se zajeda v vse pore osamljenega kavboja, ki jaha proti sončnemu zahodu. (...) Izvrstno so pričarali deželo, po kateri se klatijo John Wayne, Clint Eastwood, Johnny Cash ter Nick Cave ob zvokih Morriconejeve glasbe. (...)"

Koncertnim posnetkom so dodane še tri studijske skladbe: lanskoletna uspešnica "Trese se trese" in dve povsem novi skladbi "Težko je breme" in "Zlo se kuje". Poleg Metoda Banka, Andraža Mazija, Sergeja Ranđelovića, Tonča Feiniga in Roberta Jukiča, ki tvorijo zasedbo Kramp, sta pri snemanjih studijskih skladb sodelovala še Aphra Tesla in Gašper Bertoncelj.

Producent: Robert Jukič

Oblikovanje: Luka Umek
Snemanje: posneto na koncertih: 6, 8: GodiBodi, Stara elektrarna, Ljubljana, 5.4.2011, posnel Jernej Černalogar 5: Kamfest, Kamnik, 17.8.2011, posnel Jernej Roštan 1, 2, 3, 4, 7, 9: Cankarjevi torki, Cankarjev dom, Ljubljana, 24.1.2012, posnel Janko Urbanija
Mastering: Tonč Feinig, Saša Lušić (8,10,11)
Mix: Tonč Feinig, Saša Lušić (8,10,11)

Zasedba:
Andraž Mazi - kitara, pedal steel, lap steel, banjo, dobro, glas, ustna harmonika
Aphra Tesla - glas
Gašper Bertoncelj - tolkala
Metod Banko - glas
Robert Jukič - kitara, bas, kontrabas, glas
Sergej Ranđelović - boben, tolkala, glas
Tonč Feinig - hammond orgle, glas


Leto izdaje: 2012

SAZAS kataloška številka: