Domov
Domov
Košarica
V košarici ni skladb
Flow of Inertia
Nova Jazz Quintet
Priporočena cena: 12,49€
Popust: 12%
Spletna cena: 11,00€
kosov
Flow of Inertia - Nova Jazz Quintet
1. First Song
2. Climb
3. Protesters' mind
4. Arabic Fields
5. Afterlife
6. Elephant Prayer
7. Spev Vrtnice
1. First Song
2. Climb
3. Protesters' mind
4. Arabic Fields
5. Afterlife
6. Elephant Prayer
7. Spev Vrtnice
Prvenec peterice Nova Jazz Quintet z naslovom Flow of Inertia. Že samo ime projekta v sebi nosi globoko simbolno sporočilo, inercija je namreč stanje, za katero je značilna velika želja vztrajati v mirovanju, nedejavnosti; lenobnost, nedelavnost oziroma v fizikalnem smislu je to lastnost teles, da se upirajo spremembi smeri gibanja in hitrosti. Vendar so vse stvari del toka, vse je tok, otoki torej ne morejo obstajati. Kot sami pravijo: 'Za vas smo se potopili, kar smo tam videli in zaslišali smo rigidnemu svetu v izziv pripeljali na površje.'
Flow of Inertia je projekt avtorske glasbe, ki temelji na najnovejših usmeritvah jazz-a, predvsem hip hop groova v združitvi s svetlo harmonsko podlago abstraktnega značaja, ki omogoča tako vključitev rap-a kot tihega jazz vokala z vsemi svojimi linijami. Poleg tega se z vsako novo skladbo srečujemo s usmeritvami, ki izhajajo predvsem iz afriških in arabskih harmonskih in ritmičnih vzorcev. Besedila se tako v slogu s časom dotikajo vse od protestov do pomanjkanja kreativnega potenciala, ki izhaja iz samoumevnosti dostopa do tehnologije, destrukcije vojnega poželenja, ali pa gre samo za izvajanje molitvenih litanij, ki znotraj harmonskega prepleta ustvarijo pravljično vzdušje.
Vendar ne gre samo za to. Besedila - v pravi moderni maniri - niso samo izpeta, sliši se lahko svobodno diktiranje poezije, skladba Protesters' mind pa se celo poigra z vlogo glavnega govornika na protestih v stilu črnskih duhovnih voditeljev.
Producent: Vid Žgajner co-producent: Dano Ličen

Oblikovanje: Matej Fornazarič
Snemanje:
Mastering: Vid Žgajner
Mix:

Zasedba:
Anže Vrabec - klavir
Dano Ličen - vokal
Enos Kugler - bobni
Goran Krmac - tuba
Jani Šepetavec - saksofon, kitara


Leto izdaje: 2013

SAZAS kataloška številka: CEl CD 062