Domov
Domov
Košarica
V košarici ni skladb
Vetrova Svatba
Brencl Banda
Priporočena cena: 12,49€
Popust: 12%
Spletna cena: 11,00€
kosov
Vetrova Svatba - Brencl banda
Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje kot del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja.
1. Gustavson D
2. Pismo
3. Tango
4. Na Vrtu
5. Ta Ljubezen
6. Še oj še
7. Sonet
8. Mi Smo Ob Up
9. Igraj Kolo Jabuko
1. Gustavson D
2. Pismo
3. Tango
4. Na Vrtu
5. Ta Ljubezen
6. Še oj še
7. Sonet
8. Mi Smo Ob Up
9. Igraj Kolo Jabuko

Po zelo uspešni promociji prvenca Zemljin ples (samozaložba, november 2010) se je Brencl banda z navdušenjem lotila priprave materiala za novo ploščo, ki je izšla 15. maja. Skladbe so, kot na prejšnji plošči, vokalne in instrumentalne.

Veter piha iz vseh smeri. Lahko oplodi, pogreje, ohladi in razmeče, kar si želi. Veter je neustavljiva moč, ki nam prinaša in odnaša. Objame, kogar hoče, in zaprosi, kogar hoče. Vsi smo njegovi svatje. Skladbe, ki so na plošči, je Veter nanosil iz vseh smeri širnega sveta, da bi bila njegova svatba čim bolj pisana. Kot je veter lahko radoživ in hiter, otožen in pomirjajoč, prav tako so skladbe različno razpoložene in so bile kot celota povabljene na Vetrovo svatbo.

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje kot del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Čeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

Producent: Matija Krivec

Oblikovanje: Matjaž Ferenc
Snemanje: Matija Krivec
Mastering:
Mix: Matija Krivec

Zasedba:
Andrej Boštjančič Ruda - kitara
Klemen Bračko - violina
Matija Krivec - kontrabas in vokal
Polona Žalec - vokal
Rok Šinkovec - harmonika in vokal


Leto izdaje: 0

SAZAS kataloška številka: CEL CD 054