Domov
Domov
Nula Kelvina
Zasedba:
Marko Boh - klaviature, vokal
Klemen Kotar - bas, saksofon, spremljevalni vokal
Jure  Rozman - bobni, spremljevalni vokal
Kontakt:

Janja Rehberger, pijar@pijar.si

Biografija

Nima smisla izgubljati besed tam , kjer se stvari  ne da čisto dobro opisati.  Magijo Nule Kelvina resnično spoznate, če jih slišite v živo.  Njihovi koncerti so interaktivni,  polni takih in drugačnih zgodb in domislic, da  včasih že mejijo na gledališko predstavo.  V glavnem se trudijo, da se na odru sliši to, kar se sliši na zgoščenki. Popularnih gostov zaenkrat nimajo, imajo pa  svojega (skoraj že)  tonskega mojstra Gašperja Kržmanca, ki je  tudi ko-producent, mojstrsko kroti kitaro in prav lepo poje.  Skladbe so, razen par izjem, avtorsko delo skupine.

Vsi  trije člani so že bolj ali manj silno uveljavljeni izvajalci  in avtorji. 
Klemen, diplomant Graške jazz akademije in v prostem času profesor saksofona ter improvizacije na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, se ne spomni, koliko projektov in sodelovanj kot multiinstrumentalist, avtor, aranžer in producent  ima že za sabo, se ga pa dobro spomnijo mnogi slovenski pop, in rock zvezdniki, da o jazzistih niti ne govorimo. 
Jure, je najmlajši (še študent), najmočnejši in najbolj razprodan (nima niti časa , da bi do konca pospravil kante, pa je že na drugem odru). Kakor on bobna, so plesali in še plešejo mnogi vrhunski ustvarjalci slovenske popularne glasbe.
Marko, sicer tudi član skupine Sladcore,  je najbolj ponosen na avtorske in izvajalske uspehe na  festivalih slovenskega šansona. Najbolje se sicer znajde v vlogi tekstopisca in štabnega zdravnika
 
Ko pride Nula Kelvina, se dobro  oblecite, vendar pazite:  na koncertih utegnejo biti temperature ravno obratne od njihovega imena- extremno visoke.'

Diskografija

Video

Nula Kelvina / Škripnu lep

Nula Kelvina: Kdo ve

Možgani na paši

Promo