Domov
Domov
Neomi
Zasedba:
Saša  Vipotnik - vokal
Jernej Kržič - bas
Tadej Košir - kitara
Urban Sever - spremljevalni vokal
Anže Žurbi - bobni
Erik Marenče - klaviature
Katja Sever - spremljevalni vokal

Biografija

Neomi je urbana glasbena skupina na začetku ustvarjalne poti. Zasedbe ne povezuje le ljubezen do glasbe, temveč tudi sorodstvene vezi, saj njeno jedro sestavljajo Saša Vipotnik ter njena bratranca Jernej Kržič in Tadej Košir. Skupino spremljata še bobnar Anže Žurbi in klaviaturist Erik Marenče, na spremljevalnih vokalih pa brat in sestra Urban ter Katja Sever. 

Vse skupaj se je pričelo pred približno petimi leti, ko je Saša Vipotnik, sicer študentka medicine, svoje pesmi in besedila predstavila bratrancema, ki se z glasbo ukvarjata profesionalno. Oba - basist Jernej in kitarist Tadej - sta se šolala na konservatoriju v Celovcu, Jernej pa končuje študij še na SAE inštitutu.  Bratranca sta bila nad pesmimi navdušena in takoj so se lotili aranžmajev ter snemanja demo posnetkov v Jernejevem studiu, ki ga je od takrat precej nadgradil. Zaradi številnih obveznosti pa so se projektu lahko zares posvetili šele pred letom dni. Takrat so k sodelovanju povabili še ostale člane zasedbe. Prvotni plan je bil, da v dveh mesecih skupaj zvadijo vse pesmi in jih nato v studiu posnamejo. Zgodilo pa se je, da so se glasbeniki med seboj zelo povezali, povabljeni so bili tudi na nekatere koncerte in tako se je iz kratkotrajnega projekta razvil pravi “bend”.  

Neomi pomeni sladko in prijetno, ime pa sta izbrala Jernej in Saša med poletnim potovanjem po Indiji. Tam sta spoznala Izraelko po imenu Neomi, ki jima je bila zaradi svoje preprostosti, iskrenosti in seveda zaradi svojega imena takoj všeč. 

Diskografija

Video

Neomi - Poglej

Neomi - Again