Domov
Domov
Dovč&Krmac&Mureškič
Zasedba:
Kontakt:
Janez Dovč
+38640711352

Biografija

Dovč&Krmac&Mureškič "Projekt Baraka"

Janez Dovč - harmonika, elektronika, vokal
Goran Krmac - tuba, elektronika, vokal

Nino Mureškič - tolkala, kalimba, vokal

Vrhunski glasbeni ustvarjalci, ki jih poznamo kot soliste ter člane mnogih slovenskih in mednarodnih zasedb, se nam bodo predstavili v edinstveni in virtuozni kombinaciji harmonike, tube in tolkal.  Ta poseben, netradicionalni in izkušen sestav glasbenikov odpira pot do novih načinov izraza s uporabo elektronike in računalniških efektov v kombinaciji s slikovito rimtično strukturo. Ob poglobljenem raziskovanju zvočnosti in izraznosti njihovih inštrumentov ter skupnega zvoka ansambla, bo v njihovi  glasbi možno slišati vplive jazza in ljudskih godb, afriške, indijske in latinoameriške ritmike.  Ker je Baraka avtorski project, nastal v letu 2013, lahko skozi nastale kompozicije sledimo individualne usmeritve in izkušnje avtorjev, ki v skupnem muziciranju ohranjajo svojo identiteto na način treh stebrov iste strehe.  Vsak glasbenik prihaja iz različnih glasbenih okolij in prinaša unikatno in nepogrešljivo inspiracijo v glasbi Tria DKM.  Na zgoščenki Baraka je sodeloval še Simbolični godalni trio Bojana Cvetržnika v aranžmajih Janeza Dovča in Gorana Krmca. Tako project Baraka v slovenskem prostoru ponuja novo unikatno in inovativno glasbeno kombinacijo

 “Baraka” pomeni blagoslov v jezikih judovskega in arabskega izvora in je idealno ime za ustvarjalce, ki skozi svojo glasbo žele izražati veselje in hvaležnost, da v življenju lahko opravljajo poslanstvo glasbenikov.

 

Harmonikar, skladatelj, multiinštrumentalist in diplomirani fizik Janez Dovč (*1980) se je razvil v izjemnega odrskega in studijskega glasbenika, njegove skladbe in priredbe pa so zazvenele zlasti v skupini Jararaja, ki jo je ustanovil in ji ostaja predan še danes. Kot glasbenik, skladatelj in producent sodeluje s številnimi ethno, klasičnimi, pop in jazz solisti (Boštjan Gombač, Irena Preda, Vasko Atanasovski, Zoran Predin, Romana Kranjčan, Rudi Bučar, Maja Pihlar - Bilbi, Brina Vogelnik, Goran Krmac, Kaja Draksler, Simone Zanchini, Una Palliser, Arvid Engegard, Neil Innes...), orkestri (Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTVS, Sounds of Slovenia) in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledališčih projektov (Carmina Slovenica, Lojze Krajnčan, Izidor Leitinger, The Fool Cool Orchestra, SNG Drama…).Njegovo igranje harmonike lahko slišimo na več kot 40 nosilcih zvoka.

Goran Krmac (diplomant Prins Claus Conservatorium, Groningen - Nizozemska) je tubist, ki navdušuje glasbenike in poslušalce po Evropi in po svetu. Njegov inštrument zveni tam, kjer po navadi slišimo bas kitaro ali kontrabas. Skupinam, v katerih sodeluje, doda poseben pečat in hkrati ohranja vlogo basista: temelj, na katerem stoji, raste, pleše glasba. V tej vlogi se je doslej izkazal s številnimi vodilnimi mednarodnimi glasbeniki ter povsod požel pohvale in vabila k nadaljnemu sodelovanju. V projektih, pri katerih sodeluje, ima vse pogosteje ključno vlogo skladatelja in aranžerja.

Nino Mureškič je samostojni kulurni delavec , glasbenik, njegovo področje so tolkala. V več kot petindvajsetih letih svojega delovanja je posnel veliko število plošč in zgoščenk z najrazličnejšimi umetniki širom sveta (RTV Big Band, Fool Cool Jaaz Orchestra, Carmina Slovenica, Pt.Suresh Talwalkar,  Glen Velez, Lori Cotler, Bernhard Schimpelsberger, Vasko Atanasovski, Simone Zanchini, Marko Črnčec, Sharat Shrivastava, Igor Bezget, Sagar, Sounds of Slovenia, Klarisa Jovanovič, Lačni Franz, Jan Tomšič, Neca Falk,  Posnel je tudi prvi slovenski avtorski  prvenec na okvirni boben – Manas. Učenje afriške bobnarske umetnosti je pričel pri gvinejskem mojstru Mamadyu Keiti (Gvineja) Nadaljeval je s študijem vzhodnih bobnov pri mojstru Glen Velezu (NY), in se specializiral za okvirni boben(frame drum), riq, bendir, kanjiro.  2005 nadaljuje s študijem indijske ritmične teorije pri Pandit Suresh Talwalkarju (Bombay). Leta 2008 je v Punah(Indija) na velikem tridnevnem festivalu igral kot prvi zahodnjak indijsko klasično kompozicijo na afriško bučo. 
 

Diskografija

Video

Tvoja dolžnost je, da si srečen!

Projekt Baraka, Promo

"Baraka" - Luki (Remember Shakti)