Domov
Domov
Katja Šulc
Zasedba:
Katja Šulc - vokal
Igor Matkovič - trobenta
Pier   - DJ Operator

Biografija

Katja Šulc je izjemno karizmatična pevka, ki se giblje med uglasbeno poezijo, sodobnim šansonom in sofisticiranim urbanim popom. Morda se vam je vtisnila v spomin, ko je pred petimi leti na prvencu Mila poezijo Mile Kačič mehko ovila v šansonske in jazzovske priredbe ter se pesnici poklonila z dobro sprejetim glasbenim hommageom. Pred dobrim letom in pol pa je širšo javnost nase opozorila tudi s skladbo Na poti domov, s katero je zmagala na Festivalu slovenskega šansona. Vsekakor je glasbenica, ki predstavlja svežino na slovenski glasbeni sceni.

»Twisted Delight« je album, ki nadgrajuje Katjino zgodbo prepletanja poezije in glasbe. Tokrat so izhodišče njena lastna avtorska besedila, ki so začela nastajati na pesniških delavnicah v New Yorku. Intimne impresije »senzualnih mislih o telesih, ki kričijo po sprevrnjenih užitkih in pomirjujočih obližih« (Vanja Pirc, Mladina), so prepričljivo ujete med globoke basovske linije raznolikih urbanih glasbenih podlag s pridihom reggaeja, dubstepa, jazza, hipnotičnega soula in drugih derivatov klubske kulture. Glasbeni producent albuma je Pier (RootsInSession), pionir slovenske basovske kulture, na trobenti pa svoj prepoznaven pečat pridaja jazzist Igor Matković. Nekdo je Katjo pred leti poimenoval »čutna čarodejka glasov«. Kot takšna je v polnosti zaživela ravno med Pierovimi glasbenimi kulisami.

Katja Šulc je študij petja začela pod mentorstvom opernega solista Diega Barriosa Rossa, nadaljevala z jazzovsko pevko Ireno Vidic ter udejstvovanjem na jazzovskih delavnicah, leta 2005 pa je bila sprejeta na njujorško glasbeno akademijo New school – Jazz & Contemporary music program.

Iz Medijev:
http://www.dnevnik.si/kultura/vracanje-dostojanstva-zenskemu-popu
http://www.siol.net/scena/glasba/novice/2013/03/gledaliski_sprevrnjen_uzitek_katje_sulc.aspx
http://www.mladina.si/113562/
http://www.slovenskenovice.si/bulvar/glasba/katjina-glasba-se-spogleduje-s-poezijo

Diskografija

Video