Domov
Domov
Aritmija
Zasedba:
Tilen  Stepišnik - klasična in električna kitara
Šemsudin Džopa - akustična kitara
Vasilij Centrih - violina
Janez Moder - bas kitara
Bor  Zakonjšek - bobni
Kontakt:
Vasilij Centrih
+38641369545

Biografija

Korenine skupine Aritmija segajo v jesen leta 2002, ko sta kitarista Tilen Stepišnik in Šemsudin Džopa - Dino, navdušena nad etno tradicijo Balkana, predvsem nad nenavadnim ritmom in zapeljivo melodiko, začela preigravati in se poigravati s tradicionalnimi skladbami s tega področja. Danes šteje skupina približno 5 članov. Podkovani vsak s svojimi glasbenimi izkušnjami iz različnih vetrov ter zahvaljujoč prepletanju tradicionalnih (tarabuka, tapan), klasičnih (violina, klasična kitara) ter sodobnih inštrumentov (bobni, električna kitara, električni bas) so dosegli čisto poseben zvok in tako izoblikovali prepoznaven slog še najbliže oznaki etno-rock.

Aritmija je junija 2007 izdala svoj prvenec Gonilna sila pri založbi Celinka. Z albumom se je  skupina predstavila pa celi Sloveniji pa tudi na Dunaju, v Londonu, itd. Spomladi 2010 luč sveta ugleda njihov drugi album Aritmija Live (založba Celinka), odigran v živo na festivalu Godibodi aprila 2009 v Stari elektrarni in zvočno obdelan pod taktirko izvrstnega mojstra zvoka Gregorja Zemljiča.

Repertoar skupine obsega makedonsko, bosansko, bolgarsko in cigansko ljudsko glasbo, vedno večji delež pa zavzema avtorska glasba, katera na njihovem drugem albumu prevladuje.

Diskografija

Video

Aritmija, Kalajđisko

Aritmija, Devetka