Domov
Domov
Janez Dovč
Zasedba:
Janez Dovč - 
Kontakt:
Janez Dovč

Biografija

Harmonikar in skladatelj Janez Dovč (*1980) se je glasbi povsem posvetil leta 2004, ko se je pridružil eni najuglednejših slovenskih zasedb Terrafolk. Razvil se je v izjemnega odrskega in studijskega glasbenika, njegove skladbe in priredbe pa so zazvenele zlasti v skupini Jararaja, ki jo je ustanovil in ji ostaja predan še danes.

Kot glasbenik in skladatelj sodeluje s številnimi solisti (Boštjan Gombač, Anja Bukovec, Vasko Atanasovski, Marko Hatlak, Irena Zdolšek …), orkestri (Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTVS) in ustvarjalci najrazličnejših studijskih in odrskih projektov (Carmina Slovenica, Lojze Krajnčan, Saša Lošič, Izidor Leitinger, The Fool Cool Orchestra …). Med novejšimi projekti je zgoščenka glasbe slovenskih skladateljev za harmoniko in orkester z naslovom Filharmonika, posneta z Orkestrom Slovenske filharmonije in norveškim dirigentom Arvidom Engegardom. Posebno mesto med njegovimi ustvarjalnimi povezavami ima italijanski harmonikar Simone Zanchini, redni sodelavec milanske Scale.

Je tudi umetniški vodja Agencije Celinka (http://www.celinka.si), ustvarjalnega polja, ki odpira možnosti in podpira zmožnosti za ustvarjanje, izvajanje in poslušanje glasbe, v projektu Sounds of Slovenia pa je pod njegovim umetniškim vodstvom zbranih 25 vrhunskih slovenskih glasbenikov in solistov, ki z modernimi aranžmaji slovenske ljudske glasbe skrbijo za promocijo slovenije na večjih dogodkih v tujini (Bruselj 2008, zaključek predsedovanja EU, Shanghaj 2010 – World EXPO itd).

Kot skladatelj in aranžer sodeluje z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoniki RTV Slovenija, APZ Tone Tomšič, zborom Carmina Slovenica, citrarko Ireno Zdolšek, klarinetistom Boštjanom Gombačem itd.

Diskografija

Video

Shoreditch Tango

Vsi so venci vejli

Terrafolk, Cigančica

Alenka Godec in Janez Dovč, Tvoja

Janez Dovč in Slovenska filharmonija