Domov
Domov
Katja Koren
Zasedba:
Kontakt:
info@celinka.si

Biografija

Med mladimi slovenskimi pevkami trenutnega obdobja nedvomno zelo izstopa energična, talentirana Katja Koren. Katja ima izjemen, šolan vokal, in pravo avtorsko žilico, saj je za svoj prvenec sama napisala vsa besedila in tudi glasbo za nekatere skladbe. Njena besedila so optimistična, preprosta in pripovedujejo o večnih temah vsakodnevnega življenja: ljubezen, hrepenenje, strast. Katja zapoje to, kar misli in čuti. S tem želi izkoristiti moč pesmi in dati ljudem pozitivno energijo.

 Glasba jo osvoji že v njenih otroških letih. Doma pridno prepeva in posname svojo prvo pesem z naslovom Lutke (april 1996). Kmalu začne nabirati svoje prve dragocene izkušnje in veliko nastopa po celi Sloveniji, ki hitro postane premajhna. Gostuje na različnih otroških mednarodnih glasbenih festivalih v Bolgariji, Makedoniji, Rusiji in na Poljskem. V glasbeni šoli v Slovenski Bistrici se uči igranja na klavir, največje veselje pa še vedno ostaja petje, zato začne obiskovati solo petje pri Nacetu Junkarju, kjer svoje znanje nadgrajuje pet let. Zanima jo tudi zborovsko petje, zato tri leta obiskuje zbor Carmina Slovenica pod vodstvom Karmine Šilec in z njim odpotuje na Dansko, kjer zbor postane absolutni zmagovalec mednarodnega tekmovanja Kalundborg.
Še vedno pa zelo rada nastopa kot solistka. Glasbena pot jo pelje tudi v Maroko, kjer je gostja mednarodnega folklornega festivala (julij 1999). Nato jo čakajo novi izzivi v oddaji "Zoom" na TV Slovenija. Katja obiskuje tudi plesno šolo, klavir zamenja za saksofon, iz osnovne šole pa odide na gimnazijo v Srednjo šolo Slovenska Bistrica. V tem času začne obiskovati ure solo petja pri Dadi Kladenik, ki jo s svojim pridihom jazza navduši nad vsem, kar se ustvarja z glasom.
Na EMI 2005 kot spremljevalna pevka nastopa z Regino in Nušo Derenda, na EMI 2006 je zelo aktivna, saj poje in pleše s tremi različnimi izvajalci - z Natalijo Verboten, Alenko Godec in Anžejem Dežanom. Anžeju pomaga do zmage s pesmijo Plan B, ki jim prinese uvrstitev na polfinalni večer Eurovision Song Contesta v Grčiji.

Katji ni tuje petje spremljevalnih vokalov, ki jih kot ena boljših studijskih pevk v Sloveniji snema za različne glasbene izvajalce (Yuhubanda, Omar Naber, Anžej Dežan, Natalija Verboten, Bilbi, Maya, Tabu, Maja Keuc & SoulCrew...)

V letu 2011 izda svoj samostojni prvenec, ki nosi naslov 'Veš kaj mislim?'.

Diskografija

Video

Balada