Domov
Domov
Robert Jukič
Zasedba:

Biografija

Robert Jukič & Kramp
 
"Iz osušene nožnice slovenske glasbene scene je posijal Kramp. Razbijajoč maske, ki jih nosimo "do brezumja bolani", zemlja, ki jo pokamo, "držeč se za štango, ko iz nas teče in lije."
Surova pretanjenost lirike Roberta Jukiča odpira Dobrote iz skrinje zarote. Besede iz pohorskega granita zabadajo ogledalo resnice o življenju, ranijo srce do fundamenta. Glasba pa "maščuje trpljenje in smrt", človeka potolaži in združuje s samim sabo. Koplji Robert, koplji! In hvala ti za te dobrote grešnega telesa, "srečo v nesreči" in.....upanje."
(Aphra Tesla: O zasedbi Robert Jukič & Kramp in albumu Dobrote iz skrinje zarote)

 Slovenski basist Robert Jukič se že leta več pojavlja na odrih tujih (Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Japonska, Kosovo, Luksemburg, Maroko, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Ukrajina, Velika Britanija, ZDA...) jazz klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih. Dolg seznam izvajalcev in skupin s katerimi sodeluje kot instrumentalist in komponist ne pozna meja, ne nacionalnih, ne glasbenih.Deluje kot basist, kontrabasist, komponist in aranžer. V glasbo se je zaljubil v najstniških letih, ko je kot samouk na električnem basu igral z različnimi zasedbami, katerih glasbe so pustile sledi tudi na njegovem nadaljnjem ustvarjanju. Izobraževanje je zaključil na jazz oddelku priznane graške univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti. Izdaja zgoščenke z lastno avtorsko glasbo, kot basist in avtor se pojavlja na zgoščenkah žanrsko različnih izvajalcev. Njegove kompozicije so na programu malih jazzovskih zasedb, big bandov, malih komornih skupin ter izvajalcev popularnih in alternativnih zvrsti. Je prejemnik 2. nagrade komisije in nagrade občinstva na kompozicijskem tekmovanju Jazzon 2008.

 

Diskografija

Video

Piha Brije (Live)

Oj moj brat

Trese se trese