Aleksander Novak odhaja Do dna

Aleksander Novak (foto: Ivan Gregorič)

Potem ko je Aleksander Novak z nekoliko beatlovsko obarvano pesmijo Drugačna sva napovedal album Do dna, pri katerem so se mu pridružili znani glasbeniki (Robert Pikl, Anže Langus Petrovič, Boštjan Grabnar, Jure Rozman), vloga producenta pa je pripadla Gabru Radojeviču, se je pri drugem singlu odločil povsem razgaliti. Izbral je tako glasbeno kot sporočilno izredno močno pesem Do dna, kajti »da bi lahko človek zares nekaj pričel na novo, mora izgubiti vse. Za trenutek tudi sebe,« je misel, s katero je album pospremil k življenju.

Do dna v ospredje postavlja občutek, da je povsem vseeno, kako nam je ime in kako se pišemo, če le stopamo po svoji poti. »Če imaš pred seboj jasen cilj, pozitivno misel in željo po napredku, je vedno pot naprej. Kljub ujetosti v sistem, kljub marsikdaj brezbrižnosti okolja, ki je apatično in pogosto celo surovo, kljub nevoščljivosti in slabim novicam,« meni Aleksander Novak in nadaljuje, da »sem seveda sodi tudi invalidnost, ki te v življenju za kakšno stvar ne le obogati, temveč prav tako surovo prikrajša, s čimer se soočam tudi sam.« Tudi iz tega razloga besedilo pesmi Do dna, ki je že samo po sebi dovolj sporočilno, spremlja močna ritmika, ki človeka spodbudi, da gre naprej, kitarski solistični vložek in občutena interpretacija pa kažeta na izredno moč, ki jo je zagotovo potreboval tudi Aleksander, saj se je pred vzponom navzgor, k sreči, moral ustaviti na dnu.

Glasba in besedilo: Aleksander Novak
Aranžma: Gaber Radojevič
Promocijske fotografije: Ivan Gregorič

Aleksander Novak: Do dnaAlbum Do dna je skupek življenjskih trenutkov, ki jih je Aleksander Novak tako ubesedil kot uglasbil, zato se v pesmih skrivajo močna sporočila. »Želim poudariti, da se borim za ljudi. Moj namen je sporočiti jim, da se vedno da,« pove Aleksander, ki je zaradi lastne slabovidnosti naslov albuma ter svoje ime zapisal tudi v brailovi pisavi, zaradi česar ima album še dodatno težo in vsebuje še pomembnejše sporočilo. Želi se dotakniti ljudi in jim vrniti v zadnjem času izgubljeno upanje. Slednje sporoča s tem, da »ne smemo pozabiti, da je tudi takrat, ko ne gre, na dnu, marsikdaj pogled na svet lepši in prijaznejši. In takrat znova dobiš občutek, da si pravzaprav na vrhu.«

»Do dna je zate, ki si vedno znova upaš na to pot. Pojdi z mano. Ne bo ti žal.« (Aleksander Novak)

Album Do dna je izšel 1. decembra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Vabljeni tudi k ogledu žive izvedbe pesmi Do dna s promocijskega koncerta v Avditoriju Portorož, kjer se je 9. decembra predstavil z isto zasedbo glasbenikov in gostoma Rudijem Bučarjem ter Leo Sirk.

Na Godibodi blogu preberite portretni intervju Aleksandra Novaka.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.