Aleksander Novak s pesmijo Drugačna sva napoveduje album Do dna

Aleksander Novak (foto: Ivan Gregorič)

Aleksander Novak, ki zase rad pravi, da je stopil v studio kot »popoln filingaš in plaža kitarist, sicer z nekaj smisla za povezovanje not in besed,« predstavlja pesem Drugačna sva, s katero napoveduje album Do dna. Četudi so se mu pri ustvarjanju pridružili sami glasbeni mojstri, medtem ko je producentsko taktirko prevzel Gaber Radojevič, se najbolje še vedno počuti le v družbi kitare. Kajti takrat do izraza zares lahko pridejo le note in besede, borbe in tenkočutnost, življenje samo.

Drugačna sva je pesem o ljubezni, o drugačnosti in razlikami med nami. Aleksander Novak pove, da z njeno pomočjo lahko »preskočimo kakšno oviro in si namenimo pogled v imenu prijateljstva.« Vanjo je vnesel veliko mero igrivosti in veselosti, tudi razigranosti, ki jo gre zaznati že iz lahkotne ritmike, želel pa si je dodati tudi nekaj energije legendarne skupine The Beatles. »Gre za ljubezen med drugačnimi, ki ni nujno le drugačna glede na spolno usmerjenost. In ne gre “samo” za zakon privlačnosti narave dveh, ki se imata zaradi takšnih ali drugačnih omejitev preprosto tako zelo rada … Lahko je tudi ljubezen med nami, tistimi, ki smo na tej strani ograje in onimi na drugi stani. Na meji. Ali pa gre morda za drugačno veroizpoved,« pove in še doda, da je »natanko tisto, kar dandanes potrebujemo.« Zato je tudi nastala predvsem iz zavedanja, da je vsaka drugačnost prednost in vedno tudi bit življenja.

Glasba in besedilo: Aleksander Novak
Aranžma: Gaber Radojevič
Promocijske fotografije: Ivan Gregorič

Album Do dna je dobil naslov po življenjski poti Aleksandra Novaka, ki je moral vse do dna, da bi lahko vnovič vstal in se povzdignil ter se podal na glasbeno pot. Album je zato skupek življenjskih trenutkov, ubesedenih in uglasbljenih s strani tega obalnega glasbenika, tudi uvidov v marsikatera spoznanja, ki so mu bila dana. »Tako kot v življenju tudi pri delu ne špekuliraš, temveč skušaš biti boljši in boljši,« pove Aleksander, ki si želi ljudem predati »ljudsko sporočilo in dati pomen zgodbam, ki jih pišemo zase in za druge,« je iskren. S tem albumom, na katerem so se mu pridružili prekaljeni glasbeniki, kakršni so Boštjan Grabnar, Jure Rozman, Anže Langus Petrovič in Robert Pikl, se namreč želi dotakniti ljudi in jih premakniti. Iz dna do neba. A ker zaradi slabovidnosti tudi sam pripada skupini ranljivejših, se je odločil naslov albuma zapisati oziroma natisniti tudi v brailovi pisavi in mu s tem pridati še dodatno težo.

Album Do dna izide 1. decembra 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Promocija albuma Do dna Aleksandra Novaka bo potekala v sredo, 9. decembra ob 19.00 uri v Avditoriju Portorož, kjer bo skupaj z Markom Strletom obiskovalce povabil na glasbeno-literarno potovanje v enem večeru, na odru pa se mu bosta pridružila tudi gosta Rudi Bučar in Lea Sirk.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.