Aprilsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Osrednja novica tokratnih novičk festivala Godibodi in založbe Celinka, pravzaprav ni več nova, saj o njej tako ali drugače drobimo že od začetka letošnjega leta. Gre, kakopak, za letošnji festival Godibodi.

Ta bo letos na osrednjem festivalskem prizorišču, letnem vrtu Hostla Celica, živel med 8. in 10. junijem, medtem, ko bomo lahko njegove odzvene spremljali do konca junija po različnih prizoriščih na vseh koncih Slovenije.

Tik pred koncem junija pa se bo preselil še na streho Ljubljane, na dvorišče Ljubljanskega gradu. Tam se bo na posebej za to priliko zasnovanem koncertu predstavil letošnji nagrajenec Prešernovega sklada Boštjan Gombač. S tem dejanjem, ki ne bo le simbolno, pa bo začel festival Godibodi pisati novo poglavje.

V novo desetletko se bo namreč podal v osveženi produkcijski navezi. V njej bo imel poglavitno besedo Zavod Ljubljanski grad, medtem, ko bo Zavod Godibodi skrbel za umetniške smernice in tirnice nadaljnjih izdaj tega mini festivala maksi razsežnosti.

Pomembna vest, porečete? Mi pravimo – dobra vest.

Dobra, ker si festival, kot je naš, zasluži več in boljše v vseh pogledih besede. Več manevrskega prostora za razvoj in boljše produkcijske okvire.

Zdaj pa k letošnjemu juniju. Na tem mestu razkrivamo podroben vozni red dogajanja na letošnjem Godibodiju. Vse nastopajoče, sodelujoče, podpirajoče in razumevajoče. In tu odpiramo virtualno blagajno, na kateri so že na voljo edinstvene festivalske vstopnice, ki so letos na voljo za pičlih 20 evrov.

A ker je dobra muzika v teh časih neprecenljiva dobrina, vas na koncerte v okviru letošnjega festivala Godibodi v resnici vabimo z obljubo finega druženja, novih znanstev, kupa povodov za selfije, zaradi katerih bo vaš spletni obraz bolj poznan, ohlajenega piva in najboljše družabne uverture v poletje ’17.

Se vidimo?

PROGRAM FESTIVALA GODIBODI

NAPOVEDujemo: GODIBODI 2017 / 5.: BREST

Prvi večer letošnjega festivala Godibodi si bosta oder delila Mistermarsh, ki smo se mu posvetili v naših marčevskih novicah, tokrat pa namenjamo pozornost zasedbi Brest, ki se zdi nova samo na prvi pogled. Že drugi namreč nakaže, da gre za zasedbo samih uveljavljenih ustvarjalcev, ki v novi kombinaciji obetajo sveže glasbeno doživetje.

Zarja Burja je, kot to radi rečemo, pred mikrofon povabila ustanovitelja zasedbe, jazzovskega kitarista Sama Šalamona. V pričujočem pogovoru odstirata del skrivnosti, imenovane Brest, in predvsem vabita na srečanje s to vznemirljivo glasbeno pripovedjo.
PREBERITE VEČ…

NOVO: LOW PEAK CHARLIE / Čas disket je pozabljen

Okroglih pet let je minilo od izida prvenca primorske zasedbe zasedbe Low Peak Charlie Kdo bo komu. Čas zimskega spanja je mimo in naključje je hotelo, da se nam prav danes obeta ne le izid njihovega drugega albuma, Čas disket je pozabljen, pač pa tudi njegova koncertna premiera. In če se sprašujete, kje ga je moč dobiti in kje slišati zrelejše in ostrejše Low Peak Charlie, je odgovor zelo preprost: nocoj (18. aprila 2017) v klubu Channel Zero na Metelkovi. PREBERITE VEČ…

NOVO: JANA SEN / Ne dotikaj se zvezd

Ste se že spraševali, kje in kaj počne glasbenica, ki nas je pred petimi leti navdušil s prvencem Le lepe pesmi? Govorimo o Jani Sen in njenim zelo liričnim pripovedim, ki prevzamejo zaradi besed in zaradi interpretacije. Jana se vrača. V ušesa nam za pokušino pošilja single Ne dotikaj se zvezd, ki napoveduje novi album. Zanj je ustvarila tudi videospot, zato je to njeno pomladno glasbeno darilo popolno. PREBERITE VEČ…

NOVO: LAMAI / Proti vetru

Pevko in avtorico Lamai smo predstavili v marčevskih novicah, tokrat pa k povedanemu dodajamo še njen sveži single Proti vetru, ki napoveduje skorajšnji izid prvenca. čigar odrski krst bo predstavljal njen nastop na letošnjem festivalu Godibodi. PREBERITE VEČ…

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.