Bas In Glas / Je ‘mela pesmi zato, da jih je pela naglas!

Foto: Studio Per-Kofol

Po več kot dveh letih premora dvojec Bas in glas predstavlja novi single z naslovom Je ‘mela pesmi zato, da jih je pela naglas! Gre za samostojno in enovito skladbo, ki je sestavljena iz dveh delov, slednja pa se medsebojno vsebinsko in oblikovno dopolnjujeta.

Prvi del govori o vnovičnem obujanju človekove že odmrle volje do svobode, ki je neprecenljiva in daje človeškemu bitju dostojanstvo, njegovemu življenju pa presežno vrednost. Le svoboden človek ima namreč edinstveno zmožnost, da krivice, zaradi katerih trpi, spremeni v dragoceno zakladnico spominov, s tem pa v življenjsko zgodbo. Na ta način človek krivice za vedno odloži v preteklost.

Drugi del predstavlja glasbeno interpretacijo te preteklosti. Začne se s predvajanjem tega, kar se je zgodilo do sedaj, vendar “za nazaj”. Gre za glasbeno ponazoritev spominov, ki so obudili človekovo minulo življenjsko zgodbo. Človek zdaj zre na spomine z drugačnega zornega kota, s spremenjenim pogledom pa se spomini skozi čas predrugačijo in dobijo v kontekstu sedanjosti nov, osvobajajoč pomen. To ponazarjajo pojavljajoči se novi glasbeni elementi, ki tečejo “za naprej” in prinašajo vse bolj optimističen pogled na prihodnost.

Bas in glas:
Nejc Sajovic – glas
Jaša Hedžet – bas

Glasba: Jaša Hedžet
Besedilo: Nejc Sajovic
Aranžma: Jaša Hedžet in Nejc Sajovic
Producentka: Ksenija Kos
Tonski mojster: Drago Hrvatin
Miks in master: Robi Bulešić
Produkcija: Robi Bulešić, Jaša Hedžet in Nejc Sajovic

Sodelujoči izvajalci: Mladinski pevski zbor GŠ Koper.
Zborovodkinja: Maja Celinšek

Bas posnet v Bas & Glas Studios, vokali posneti v Studiu Hendrix.
Miks in master v BearTracks Recording Studio.

Fotografija: Studio Per-Kofol

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR, Single. Bookmark the permalink.

Comments are closed.