Bilbi predstavlja videospot za skladbo 505, zadnji single debitantske plošče Drobne slike

Če odpremo zaprašeno skrinjico naše jugonostalgije, skorajda ne moremo mimo kokte, cedevite, bajeder, životinjskega carstva, ledenih kock in tistih trdih, pisanih bonbonov, s temno črto na sredini, o katerih prepeva Bilbi v svojem aktualnem singlu, “505″

Nostalgija skozi otroške oči: poletja preživeta v otroških kolonijah, ob taborniških ognjih, prve kitare, prve ljubezni. Kljub novemu tisočletju so mnoge od teh stvari še zmeraj z nami, predvsem pa je še zmeraj prisotno hrepenenje po ljubezni in “boljših časih”, morda celo bolj, kot kdajkoli prej.

Bilbi: “Naivnost te skladbe se me zmeraj znova dotakne in spomni na prvo poletno ljubezen, ko je vse bilo belo, medeno in neskončno. V videu se prepletata sedanjost, preteklost in nek idealističen čas, v katerem je vse kot mora biti. Rdeča nit skozi dogajanje je neskončno hrepenenje, ki ostaja tudi po slovesu. Le kaj bi brez poletja in njegovih čarovnij.”

Za odlično kamero, režijo in kostumografijo je poskrbela vsestranska umetnica Ramaida Osim, montažo je prevzel Sandi Kolarič, pod scenarij se tudi tokrat podpisuje Bilbi. V videospotu nastopajo še igralec Jernej Osim, mnogim poznan iz videa Hvala za vijolice in Iskrice, ter dva izjemno talentirana mlada upa iz vrst slovenskih živalskih talentov, Ela in Floki, ki sta na setu skrbela za red in disciplino. Nostalgično scenografijo je ustvarila celotna ustvarjalna ekipa in slikarka Alja Krofl.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>