BILBI: TO NI BLUES – PREMIERA VIDEOSPOTA

Bilbi se predstavlja s svežo “Bilbi” skladbo TO NI BLUES. Za izdelkom stoji nova ekipa glasbenikov s katerimi Bilbi že nekaj časa sodeluje na koncertnih odrih. Glasbo in besedilo sta tudi tokrat napisala skupaj z Gregorjem Stermeckim, producentsko delo pa sta zaupala kitaristu Petru Deklevi.

O videospotu:

Bilbi sodeluje z vizualno ekipo, s katero je sodelovala že pri videospotu za skladbo 505. Ekipo sestavljajo snemalec in montažer Sandi Kolarič, ter fotografinja in režiserka Ramaida Osim. Snemanje je potekalo v Mariboru, kot se za štajerski šanson tudi spodobi. “Blues”, kot metafora za življenje, je inspirirala ekipo k drznosti in realizmu.

O skladbi:

Bilbi: “Aranžma je nastajal bendovsko. Z Gregorjem sva pripravila osnovo in Direktorji so jo oblekli v igriv, drzen rock&roll. Igrali in kreirali so Peter Dekleva (kitare), Davor Klarič (klaviature in sintetizatorji zvoka), Urban Krč (bobni) in Luka Herman Gaiser (kontrabas). Prvič smo se v studiu lotili snemanja “v živo”, kjer vsi glasbeniki igrajo naenkrat in se duh glasbe poskuša ujeti v najbolj pristni obliki. Bilo je naravnost magično in s konceptom bomo nadaljevali tudi pri skladbah, ki so v pripravi. V studiu Codelli je pomagal še tonski tehnik Aleks Vičič, za mastering je poskrbel Anej Kočevar.”

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>