Brez skrbi. Prihaja nov album Sama Budne. Za nazaj in za naprej.

Samo Budna (foto: Simon Koležnik)

Sončna hiša, Kje si, Dnevu se slabo piše … Najbrž so vam bile vse naštete pesmi všeč in ste si jih v dneh, ki bi sami po sebi ostajali prazni, prepevali na poti v službo ali med drugimi opravili. Vendar Brez skrbi. Kmalu boste imeli priložnost prisluhniti celemu sklopu pesmi Sama Budne, ki se po več letih vrača z dolgopričakovanim, drugim, albumom Za nazaj in za naprej.

Za nazaj in za naprej napoveduje singel Brez skrbi, pop-rockovsko obarvana družbeno-aktivistična pesem o prostoru, v katerem živimo. Pesem govori o »upanju na čase, ko bodo ljudi, ki so pokradli vse, kar se je pokrasti dalo in uničili vrednote, napolnili svoje žepe in seveda na račun drugih poskrbeli tudi za svoje bližnje, nadomestili tisti, ki so sposobni delati za vse enako,« pove Samo Budna, ki verjame, da »ta čas prihaja, saj so se navadni ljudje naveličali laži in manipulacij.« Poleg razmišljujočega besedila, pesem Brez skrbi premore izrazito ritmičnost in izjemno spevnost, v kateri se pričetek kar zlije v refren in se nato prelevi v drugi del pesmi. Samo Budna meni, da v bližnji prihodnosti »prihaja revolucija, ki bo omogočila, da bo na svetu več pravice in bodo tisti, ki sejejo strah, izkoriščajo, lažejo, se sprenevedajo, manipulirajo in kradejo, tudi odgovarjali. Morda se sliši naivno, vendar verjamem, da ta čas prihaja. Morda ne že jutri ali čez leto dni, a vsekakor prihaja. Brez skrbi, da.«

Samo Budna: Za nazaj in za naprej

Pri snemanju albuma Za nazaj in za naprej so se Sami Budni pridružili člani skupine Elevators, Davor Klarič, Sergej Ranđelović, Robi Pikl in Jani Hace, ki je poskrbel tudi za produkcijo. Album bo prinašal skupek pesmi in mnoge med njimi je občinstvo že imelo priložnost slišati na katerem od festivalu v zadnjih letih ali preprosto na radijskih valovih, kjer je Samo Budna dokaj reden gost. Brez skrbi torej napoveduje album, poln pesmi, ki bodo še dolgo zvenele v ušesih in ljudem delale družbo v poletnih dneh, Sami Budni pa predstavljale še en košček v njegovem glasbenem mozaiku.

Samo Budna bo album Za nazaj in za naprej predstavil tudi na letošnjem festivalu sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi.

Avtor besedila in glasbe pesmi Brez skrbi: Samo Budna

Avtor aranžmaja pesmi Brez skrbi: Jani Hace

Oblikovanje albuma Za nazaj in za naprej: Simon Koležnik, Anja Gomboc

Promocijske fotografije: Simon Koležnik

Na Godibodi blogu preberite tudi intervju s Samom Budno.

Album Za nazaj in za naprej izide 20. maja 2015 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>