BUH: Novi singel, album in promocijski koncert ob izidu

Foto: maša Vodnik

BUH je povsem sveža avtorska zasedba multiinštrumentalista Uroša Buha. Ljubljančan, ki sicer kot bobnar in vokalist s svojim sodelovanjem redno plemeniti številne slovenske zasedbe – omeniti velja vsaj Zaklonišče prepeva, Same babe, Natriletno kolobarjenje s praho, Relight, Boštjan Gombač in Kradljivci časa, Josip Brass in druge – se je tokrat odločil stopiti v ospredje, ob sebi pa je zbral izjemne glasbenike, s katerimi so v studiu Lotos Music v Šentjerneju posneli deset novih skladb.

Uroš Buh – kitara, vokali
Vid Drašler
– bobni
Jošt Drašler
– bass kitara, vokali
Mario Babojelič
– kitara
Ambrož Božiček
– rhodes, hammond
Metod Banko
– ak.kitara, vokali
Višnja Fičor
– vokali

Mesto je tretji singel ljubljanske glasbene zasedbe BUH, avtorja in multiinštrumentalista Uroša Buha. Po nekoliko bolj umirjenih Lovim dež ter Senca srca, ki jih je zasedba lansirala v začetku leta, skladba Mesto postreže z nekaj več dinamike in s hitrejšim tempom. V skoraj klasični rockerski maniri in z na-prvo-žogo preprostim besedilom, nas v domišljenem aranžmaju presenetijo igrivi kitarski vložki v slogu največjih mojstrov inštrumenta, ter zlasti plastenje vokalnih linij, ki svoj vrhunec neobremenjujoče dosežejo v sproščenem refrenu »Pojdi, smej se, naj te ne skrbi. V svetu senc svetloba sva le jaz in ti…«


BUH singel Mesto predstavlja le nekaj tednov pred težko pričakovanim izidom prvenca, ki ga bodo izdali 23. maja pri Založbi Celinka in ga premierno predstavili 7.6. na Festivalu Godibodi, ki se bo letos prvič odvijal na ljubljanskem gradu. Kot zanimivost lahko napovemo tudi, da bo plošča poleg CD-ja izšla tudi v butični, ročno podpisani različici v obliki dvojnega LP-ja, kjer bo ena plošča v slovenskem, druga pa v angleškem jeziku.

BUH se bo 26.6. predstavil tudi na Festivalu Lent.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.