CELINKA V LETU 2011

Leto 2010 je za nami in s tem eno najbogatejših glasbenih let Celinke doslej! Čas je, da pogledamo naprej in se veselimo ob novih glasbenih izkušnjah, ki nas čakajo v letu 2011.

Seveda bodo tudi v letu 2011 nove domače izdaje razširile Celinkin glasbeni katalog. Ena teh izdaj je vezana na projekt Sozvočja Slovenije, ki na različne načine izpostavlja tradicijo slovenske ljudske glasbe. V sodelovanju z Etnomuzikološkim društvom Folk Slovenija in muzikologinjo Jasno Vidakovič bo del bogatega ljudskega izročila zabeležen na povsem pristen in ozemljen način, saj snemanje v izvedbi Janeza Dovča v celoti poteka na terenu in zajema vrsto pevskih skupin v  sproščenem domačem okolju.

Bilbi (Maja Pihler), ki se je septembra 2010 prvič predstavila s skladbo ‘Hvala za vijolice’, napoveduje studijski album. Bilbi je ‘Vijolice’ napisala skupaj z avtorjem Gregorjem Stermeckijem, v sodelovanju z Juretom Plešcem pa posnela tudi videospot, ki nam tako kot skladba s pridihom humorja prikazuje njen nenavaden pogled na svet. Aprila 2011 bo Bilbi pod okriljem Celinke izdala svojo prvo ploščo, ki jo bo premierno predstavila s koncertom v sklopu letošnjega festivala Godibodi. Večino skladb za ploščo je že posnela v studiu Radia Maribor, med njimi je tudi prihajajoči single ‘Kaj pa ti’.

Seveda se v letu 2011 obeta tudi kvalitetna glasba v živo. Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papir, ki je nedvomno eno največjih glasbenih presenečenj lanskega leta, pripravlja sklop koncertov v Ljubljani in Mariboru. Kot prvi predstavnik novega glasbenega gibanja ‘Nova popevka’ so novembra lani pri Celinki izdali ploščo ‘Po viharju’ in izpolnili visoka pričakovanja glede odličnih avtorjev in vrhunskih glasbenikov združenih v tem projektu. V kratkem bodo predstavili nov (in hkrati prvi uradni) videospot za skladbo ’2010′.

Nadalje bo na odru znova očarala tudi Vesna Zornik, ki je lani izdala svoj solo prvenec TangoApasionada.  Za leto 2011 je že napovedala nekaj koncertov, med drugimi bo s svojo odlično spremljevalno skupino nastopila 16. julija na 10. Tango festivalu Idrija.

Med 4. in 9. aprilom bo potekal že 4. festival Godibodi, ki bo tudi letos prava glasbena poslastica. Poleg že napovedanega nastopa Bilbi se bodo v Stari mestni Elektrarni – Elektro Ljubljana in na drugih prizoriščih ponovno zvrstili koncerti popularne in etno glasbe, glasbene delavnice in drugi zanimivi dogodki! Pri tem ostajamo zvesti ‘tradiciji’ festivala Godibodi. Tudi letos bomo namreč v sklopu festivala izdali nekaj novih zgoščenk in premierno predstavili nove glasbene projekte slovenskih ustvarjalcev. Za mednarodno noto pa bo skrbela madžarska flavtistka Eszter Horgas, ki bo v sklopu festivala nastopila s svojo zasedbo ClassJazz band.

Toliko za zdaj. Več celinkinih glasbenih novic sledi v prihajajočih video novicah kakor seveda tudi sproti na tem mestu!

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Godibodi. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>