Celinkin-e-novice, april 2011

Aktualne Celinkin-e-novice so skoraj v celoti namenjene preteklemu, že četrtemu festivalu Godibodi, zaradi česar je tokrat manj voditeljevega besedičenja in toliko več posnetkov koncertov ter izjav nekaterih nastopajočih.


Dražba unikatnih zgoščenk

Tudi letošnji Godibodi ni minil brez unikatnih zgoščenk. Vsak večer je bil v dvorani Stare elektrarne navzoč likovni ustvarjalec, ki je v živo ustvarjal ovitek za zgoščenko s posnetkom koncerta. Koncerte je snemal Jernej Černalogar. Unikatne zgoščenke so naprodaj na facebook dražbi samo še do ponedeljka, 18. aprila, do tretje ure popoldan. Kdor ni član omenjenega spletnega omrežja, kakor tudi ne njegovi bližnji, naj pošlje svojo ponudbo na info@celinka.si. Na omenjenem naslovu sprejemamo tudi vaše vtise, mnenja, predloge, ideje, želje… tako v zvezi s preteklim kakor tudi prihodnjim festivalom Godibodi. Pa tudi Celinkin-e-novice se ne branijo vaših komentarjev.

Projekt Sozvočja Slovenije

Po dobrih treh mesecih se projekt Sozvočja Slovenije bliža svojemu koncu oziroma novemu začetku. Janez Dovč, Ana Kus in Jasna Vidakovič so se v tem času podali na več kot trideset različnih lokacij po Sloveniji in zamejstvu, kjer so zvočno in slikovno zajemali ustvarjalnost ljudskih godcev in pevcev. V maju se tako obeta dvojna zgoščenka, kateri bo priložena tudi bogato opremljena knjižica, s posnetki približno 180 sodelujočih. Vsem nastopajočim pa lahko 7. maja v živo prisluhnete na koncertu v ljubljanski Stari mestni elektrarni. Vabljeni! Sozvočja Slovenije lahko spremljate tudi na blogu.

Nove plošče

V preteklem mesecu so pri založbi Celinka izšle štiri plošče, maja pa poleg zgoraj omenjene dvojne plošče Sozvočja Slovenije izide tudi težko pričakovani prvenec Bilbi. Izšle so: Coltraneovsko navdahnjeni prvenec Dua blue train – Waltzing moon, westernovsko dišeča plošča Dobrote iz skrinje zarote Roberta Jukiča, uglasbena duhovita melanholija Iz dneva v dan Marka Groblerja in Prebrane, prvenec renesančno-ljudskih Ba-rock, kjer se jim je sem in tja pridružil še Trkaj. Zaključni videospot tokrat pripada prav slednjim: Jager.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice, Godibodi. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>