Celinkin-e-novice, november 2011

Ekipa celinkinih video novic se gledalcem zahvaljuje za zvestobo, a se vam ob tem opravičujemo, saj se vračamo k zapisani izvedbi. Resda še nismo rekli zadnje besede glede video podobe, a se bodo Celinkin-e-novice na tak način predvidoma pojavljale ob naših “večjih” projektih, kot je na primer Godibodi in podobno. Upamo, da boste ostali naši spremljevalci, si prebrali, kaj je novega pri nas, in si to tudi ogledali ali prisluhnili. Bodisi s klikom na spodnje povezave bodisi z obiskom koncertov bodisi s ploščkom v vaših predvajalnikih…

Nula Kelvina – koncert ob izidu plošče in premiera videospota

Nula Kelvina, ki s svojim singlom Možgani na paši navdušujejo poslušalce radijskih postaj, bodo 17. novembra v KUD-u France Prešeren v Ljubljani predstavili svojo novo ploščo. Koncert bo ponudil veliko več kot zgolj preigravanje skladb s prvenca, za kar bosta med drugim poskrbela legendarna Slon in Sadež. Koncert bo brezplačen, obiskovalci pa si boste lahko premierno ogledali videospot skladbe Možgani na paši, ki ga je ustvaril Nejc Gazvoda, vzhajajoča evropska zvezda režije.

Bogata jesenska bera Celinkinih plošč

Založba Celinka je v teh dneh poleg zgoraj omenjenega prvenca izdala še tri plošče, ki so vam v slast na voljo na tej povezavi. Sicer pa so Celinkine izdaje odslej tudi na iTunes. (Singlom lahko prisluhnete nižje na tej strani)

  • Jazoo: Are you still there?
  • Jure Ivanušič & NORDunk: Srce v kovčku
  • Klarisa Jovanović & Della Segodba: Od ljubezni

Skupina Jazoo že več kot desetletje ustvarja odlično, večinoma inštrumentalno in z žanri neobremenjeno glasbo. Doslej so tri plošče objavili v tujini, zato so njihova besedila večinoma v angleščini. Tudi na novi plošči je tako, vendar so za prvi singl posneli še slovensko različico skladbe V sebi.

Nova plošča Klarise Jovanović je po dolgih desetih letih spet prva avtorska plošča za odrasle. Kot že prej v njenem dvajsetletnem ustvarjalnem obdobju, je tudi tokrat sodelovala z izjemnimi glasbeniki in avtorji.

Jure Ivanušič pa je s skupino NORDunk na novi ploščo v kovček zapakiral srce oziroma 16 skladb svetovnega belgijskega umetnika Jacquesa Brela. Jure je Brelove skladbe prevedel v slovenščino in jih z odličnim tekstom povezal v enourno glasbeno gledališko dogajanje, v katerem  spoznamo tudi življenje tega znanega šansonjera. Po prvih recenzijah sodeč, je Juretu z NORDunkom vse skupaj odlično uspelo.

Novi singli

Nove plošče seveda pomenijo tudi nove single, te pa sicer izdajajo tudi taki, ki si na celoviti album še pripravljajo. Sem tako štejemo Manouche, ki so se doslej spraševali Kje si, lubi?, tokrat pa jih zanima ali Bi šla naprej?

Prisluhnite še singlom zgoraj naštetih novih izdaj:

Jazoo – V sebi

Klarisa Jovanović & Della Segodba: Pod oknom

Jure Ivanušič & NORDunk: Naslednji

Napovednik

Ne pozabite na Nula Kelvina, 17. novembra v KUD-u France Prešeren. Sicer pa vsem, ki se nenehno sprašujete, kje bo koncertirala Jararaja, tokrat podajamo dva datuma:

  • 2. december ob 19:30 v prostorih Študentskega kluba Šoht v Hrastniku
  • 3. december na festivalu sodobne alpske glasbe Alpsklang v Meranu (Bolzano) v Italiji

Ljubitelji (drugačnega zvena) citer pa vabljeni na koncert Fantazija fantazira citrarskega dua Irena Zdolšek in Franja Kočnik 20. novembra ob 17. uri v Kulturnem domu Griže.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>