Celinkin-e-novice, oktober 2011

Tokratn-e-novice se v mnogočem navezujejo na minule. Poleg tega so zelo jesensko obarvane, saj napovedujejo bogato bero plodov.

Terrafolk s simboličnim orkestrom v Cankarjevem domu

Priznana zasedba, ki se tako v izvirni glasbi kot tudi v priredbah požvižga na glasbene obveznosti in se brez zadržkov predaja glasbenemu hedonizmu, nevarno nalezljivemu tudi za občinstvo, bo tokrat nastopila s Simboličnim orkestrom in dirigentom Izidorjem Leitingerjem. Skupaj so pripravili popolnoma avtorski program; med drugimi bodo izvedli kar nekaj novosti na koncertu sodelujočih skladateljev. Ob koncertu bo izšel še koncertni DVD ‘Ledena trgatev’ z izborom skladb iz lanskega koncerta v klubu Cankarjevega doma, ob zaključku praznovanja 10. obletnice delovanja skupine. Zapisali smo že, kje bo koncert; dodajmo še kdaj – 22. oktobra, ob pol osmih zvečer.

Rudi Bučar…

…je zmagovalec strokovne žirije letošnjega festivala Slovenska popevka, za kar mu čestitamo! Vsekakor pa to ni edini razlog, zakaj ga omenjamo. Rudi bo z Istrabendom svojo prihodnjo ploščo snemal v živo 18. in 19. oktobra v Manziolijevi palači v Izoli! Vabi vas, da se koncerta udeležite in se tudi vaše ploskanje zabeleži na bodoči nosilec zvoka.

Nove plošče

Letošnja jesen je bogato obrodila. Tudi pri Celinkini založbi je temu tako. Med številnimi novembrskimi novimi izdajami izpostavljamo tri:

  • 12. novembra bo v mariborskem Lutkovnem gledališču svojo novo ploščo skupaj s spremljevalno skupino predstavil igralec in šansonjer Jure Ivanušič
  • domača popevka tedna minulega tedna na Valu 202 je bila Možgani na paši zasedbe Nula Kelvina. Skladbi bo moč prisluhniti tudi na novi plošči, ki jo bo trojica predstavila ob njenem izidu na koncertu 17. novembra v Kud-u France Prešeren v Ljubljani
  • po 10-ih letih pa ima spet novo ploščo, tokrat za odrasle, Klarisa Jovanović. Pevko spremlja zasedba Della Segodba, ki jo sestavljajo Vasko Atanasovski, Matija Krivec in Luka Ropret.

Napovednik

Z žalostjo v srcu sporočamo, da Maja Keuc zaradi preštevilnih obveznosti nima dovolj časa za Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR. Šmrc! Maji vsekakor želimo uspešno nadaljevanje njene glasben poti. Skupaj s Papirjem pa ji lahko še zadnjič prisluhnete 21. oktobra na koncertu v klubu Sputnik v Ljubljani.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>