Celinkin-e-novice, september 2011

Upamo, da ste čas, ko Celinkin-e-novice niso izhajale, preživeli lepo – kar se nas tiče, imamo za sabo dokaj pestro poletje. Nekaj utrinkov s praznika glasbe, festivala Lent, Sozvočij Slovenije si lahko ogledate v posnetku.

Nova plošča

Poletja pa ni zaznamovalo le razbohoteno koncertno dogajanje, bili smo tudi založniško dejavni. Jazz pianist Milan Stanisavljević je pri Založbi Celinka izdal svoj prvenec z naslovom Awakening in ga v krajšem pogovoru tudi sam predstavil.

Svetovno priznani ameriški jazz bobnar Howard Curtis III je v svoji recenziji Milanove plošče med drugim zapisal: „Hear him and listen.“ Poslušate in prisluhnete mu lahko tudi vi – če že ne na kakšnem koncertu pa v udobnem naslanjaču z zvoki plošče, ki je seveda na voljo v celinkini spletni trgovini.

Nova glasbena skupina

Prvo polovico meseca septembra so zaznamovle temperature indijanskega poletja, zato nam ni preostalo drugega kot spogledovanje z -273,15 stopinj Celzija oziroma absolutno ničlo. Nula Kelvina je ime nove izjemno cool glasbene skupine, ki bo v kratkem izdala svoj prvenec – kje drugje kot pri nas. Na obzorju je že singl in tudi videospot zanj, ki ga bo režiral nihče drug kot Nejc Gazvoda. Ta je pred kratkim nase opozoril na mednarodnem Sarajevskem filmskem festivalu. Tudi Nula Kelvina se v posebnem videu predstavljajo sami.

Napovednik

Na festivalu Slovenska popevka bodo 18. septembra nastopili kar trije Celinkini soustvarjalci: Bilbi, Samo Budna in Rudi Bučar.

Rudiju boste lahko skupaj s triom Istrabend (kjer igrata tudi harmonikar Janez Dovč in tubist Goran Krmac) prisluhnili še:

  • 21. septembra na Manziolijevem trgu v Izoli,
  • 23. septembra ob odprtju trgovine Istranka na Dunaju in
  • 24. septembra na prireditvi Sladka Istra v Kopru.

Medtem ko bo Papir šelestel v kulturnem domu Krško 24. septembra, bo dan kasneje za rajanje v Šmarju – Sap poskrbela Jararaja. Janez Dovč se bo še pridružil Marku Groblerju 27. septembra na Sozvočjih sveta – rednih torkovih glasbenih srečanjih v hostlu Celica.

Ob septembrskih izpostavljamo en oktobrski glasbeni dogodek, tj. koncert skupine Terrafolk s Simboličnim orkestrom, 22. oktobra, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Več o koncertu v naslednjih e-novicah, zanj smo vam toliko prej povedali zato, da ne bi slučajno ostali brez vstopnic, ki so že v prodaji.

Zaključni videospot

Robert Jukič & Kramp: Trese se, trese

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>