Celinkin-e-novičke, oktober 2013

ČeDe
Novi album projekta Sounds of Slovenia, bo 20. oktobra izšel na okolju, zdravju in brbončicam prijaznemu nosilcu. Ekipa, ki sodeluje v projektu, je skupaj z drugimi Celinkinimi sodelavci in družinskimi člani posadila, oplela, obrala, posušila in lično zapakirala slovenski česen. V svežnju zdravja za duha in telo so tudi navodila za “dolpoteg” novih priredb slovenskih ljudskih pesmi v sodobni preobleki.

Cvetober Celinkinih izdaj
Ko smo pri nabiranju pridelka (dejanskega in glasbenega) pa se še pred pregledom novih Celinkinih albumov posvetimo smetani, ki smo jo postrgali z dozdajšnjih izdaj in jih združili v Cvetober Clinkinih izdaj 2007-2013. Nabor 67-ih skladb bo ne samo zvočno obogatil 4 ure in pol vašega časa, ampak boste ob poslušanju omenjenega gradiva lahko ugotovili, koliko pestrosti, mladostnosti, vrhunskosti je Celinka podprla v minulih šestih letih delovanja. S tem neutrudno nadaljuje, saj se obetajo ali so pravkar izšle…

Nove izdaje

Od napovedi glasbenih albumov, ki bodo kmalu zazvenele, poleg že omenjenega ČeDeja, izpostavljamo:

samostojni prvenec Polone Kasal: Na cesti. Singloma Cesta in Danaja, se bodo tako novembra na novi plošči pridružile še druge predelave skladb Tomaža Pengova.

Vasko Atanasovski Trio je lani izdanemu albumu Come to me v teh dneh dodal ploščo Feel. Že pojutrišnjem – torej 10. oktobra – ji lahko prisluhnete v Gala Hali na Metelkovi v Ljubljani, a več o tem in drugih koncertih v koncertnem napovedniku spodaj).

Svoj prvenec Baraka pa bodo Janez Dovč, Goran Krmac in Nino Mureškič 14. oktobra predstavili še v sklopu predzadnjega koncerta cikla Janez Dovč z gosti na Ljubljanskem gradu. Prvič so ga predstavili marca na Cankarjevih torkih, tokrat bodo po živi izvedbi na voljo tudi sveži ploški.

JAZOO, ki so se pred dvema letoma pri Celinki spraševali Ali si še tam? se vračajo iz resničnost. Novi plošči Back from reality boste lahko prvič v živo prisluhnili na 9. festivalu slovenskega jazza, 18. oktobra v Ravnah na Koroškem.

Videospoti
Skladbam z nastajajočih ali obstoječih celinkinih glasbenih izdaj je najbolje prisluhniti na koncertih (napovednik – ponavljamo – spodaj), čedalje večkrat pa jih lahko vidimo tudi v videospotih.
Hamo & Tribute to love so spomladansko-poletnim Rožicam, zdaj dodali jesenski singel Dejva bit čist bliz! Najbolj hladna skupina na svetu – Nula Kelvina – pa se tudi v videu sprašujejo Kako naj te pogrešam. Medtem Nana Milčinski, ki je pesmi svojega dedka Franeta uglasbila na lani pri Celinki izdanem albumu, končuje snemanje videospota za novi singel z omenjene plošče. Pesem o vetru bo torej v teh dneh postavila še na ogled.
S skladbo Položnice, svojim četrtim glasbenim podvigom, poskuša primorski gengsta reper Smaal Tokk kvintesenco kapitalističnega sistema osvetliti s čustveno neobremenjenega zornega kota.

Koncertni napovednik

10.10. – promocija plošče Vasko Atanasovski Trio – Feel – Gala Hala, Ljubljana
14.10. – promocija nove plošče Baraka (Janez Dovč & Nino Moreškič & Goran Krmac) – v sklopu cikla Janez Dovč gost na Ljubljanskem gradu
18.10 – Dovč & Krmac & Mureškič – promocija plošče Baraka, klub Satchmo, MB
18.10. – JAZOO – promocija nove plošče Back from reality – Ravne na Koroškem
18.10. – Hamo & Tribute 2 Love – Vračamo se na morje, Snack bar, Koper
19.10. – Jararaja – feldkirchen, avstrija
22.10. – Klarisa Jovanović & Della segodba – Pesmi Mediteran v Cankarjevih torkih
15.11. – Jararaja – Sežana
16.11. – Dovč & Krmac & Mureškič – promocija plošče Baraka v Divači, Jazz Hram
18.11. – Sounds of Slovenia Trio – v sklopu cikla Janez Dovč gost na Ljubljanskem gradu
22.10. – Klarisa Jovanović & Della segodba – Pesmi Mediteran v Cankarjevih torkih

Namenite del dohodnine Zavodu Godibodi

Veseli in hvaležni bomo, če boste del svoje dohodnine namenili Zavodu Godibodi, kriza je nedvoumna, lokalna in globalna, reševati pa jo je potrebno z več in ne manj kulture. Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije najdete TUKAJ, nato ga odnesete ali pošljete na vaš davčni urad. Naši podatki pa so

Zavod Godibodi
Davčna številka: 26290359

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>