DVOJINA Z NOVIM ALBUMOM LILA

Pelo se bo po slovensko, tako kot so nam babice pele pod krošnjami dreves, z vrečo domačih piškotov in suhih krhljev v naročju.«

Duet, v katerem sta vokalistka in tolkalistka Nina Virant ter klaviaturist in spremljevalni vokalist Rok Zalokar, je nastal na Nizozemskem, potem, ko sta se znanca z ljubljanskih koncertnih prizorišč znova srečala in začela ustvarjati skupaj, v dvoje. Od tod ime njunega edinstvenega glasbenega sodelovanja in od tod navdih za iskanje izraznosti znotraj odmerjenega nabora glasbil in zvokov. A glasba zato, ker jo ustvarjata samo dva, ni nič kaj asketska in skromna. Njena prodornost leži v izvirnih priredbah znanih napevov in pesmi - pretežno slovenskih ljudskih standardov – in prepričljivosti izvedbe.

V prvencu Lila, ki sta ga pred kratkim izdala pri založbi Celinka in ga bosta premierno predstavila na festivalu Godibodi, se ozirata na svoje korenine zato, da bi ustvarila nekaj novega. Repertoar slovenskih ljudskih pesmi jima tako služi kot začetna točka njunih improvizacij, avtentičen in brezčasen zvok mešata z modernimi pristopi aranžiranja, z liriko in intimo.

Dvojina bo prvenec Lila predstavil na dveh koncertih v okviru 10. festivala Godibodi: v torek, 6. maja ob 21. uri v Hostlu Celica v Ljubljani in v četrtek, 8. junija ob 20.30 v Layerjevi hiši v Kranju.

Zasedba:
Nina Virant – vokal, tolkala
Rok Zalokar – klaviature, spremljevalni vokal
Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.