Glasbeni spominek: Neomi

Neomi: Poglej

Gre za urbano glasbeno skupino, čigar člane povezuje ljubezen do glasbe, a tudi sorodstvene vezi. Jedro skupine namreč tvorijo Saša Vipotnik in njena bratranca Jernej Kržič ter Tadej Košir. Pridružili so se jim še Anže Žurbi, Erik Marenče in Urban Sever ter njegova sestra Katja. Avtorica večine pesmi je pevka Saša. V besedilih se dotika lastnih izkušenj in izkušenj bližnjih, ubeseduje pa različne tematike, od ljubezenskih do bivanjskih.

Poglej (Celinka.si, 2011)

Prvenec skupine Neomi zveni lahkotno, a vendar premore tudi nekaj globine. Glasbi daje pečat prav Saša, ki s svojim nenavadnim vokalom zveni nekoliko infantilno.

Neomi so skupina, ki jo morate obvezno preveriti. Prvenec »Poglej« je zbir skladb lahke dostopnosti in jasnega atributa izvirnosti, da bo usmeril vašo pozornost nase. Zanimiv bo tako za tiste, ki ste zahtevni poslušalci in vas zbodejo v uho že minimalna nihanja zvočnih nians, kot tudi tiste, ki si ne belite pretirano glav in iščete le poslušljivost »na prvo žogo«.” (Aleš Podbrežnik, Rockline)

Glasba, večinoma kitarski pop z občasnim džezovskim ali pianističnim prizvokom, je ravno dovolj melodična, da gre lepo v uho, a ravno dovolj kompleksna, da ni cenena ali banalna.” (Marko Milosavljevič, Vikend)

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Glasbeni spominek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.