Januarsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Prve letošnje novičke začenjamo z zahvalo vsem tistim, ki ste zavodu Godibodi namenili del dohodnine. Vaš prispevek je dragocen!

Festival Godibodi, ki že polno desetletje gradi platformo za predstavitev nove glasbe slovenskih umetnikov, letos doživlja nadvse pomenljivo nadgradnjo, saj se bo odslej odvijal na Ljubljanskem gradu! Ta teden se visoko nad mestom odpira tudi fotografska razstava Bojana Stepančiča Godibodi - Ujeti trenutki. Le dan kasneje bodo čeznjo poleteli člani skupine Aritmija, ki se odpravljajo na turnejo v Indijo. “Kama ideš”, sprašuje novi singl prekmurske skupine Ethnotrip. A pri nas ne manjka dobrih koncertov – za enega bo poskrbela skupina Brest, in sicer 25. januarja v Siti teatru. Videospot “Ljubezen je tovarna” Nike Perunović in Gregorja Zemljiča pa je bil nagrajen kot videospot leta.

Berite dalje v naslednjih odstavkih!

FESTIVAL GODIBODI ODSLEJ NA LJUBLJANSKEM GRADU

V koledarju si označite datume od 7. do 9. junija, to so namreč datumi, v katerih se bo odvijal 11. festival Godibodi, tokrat prvič nad Ljubljano. Kot je že v navadi, bodo ustvarjalci na tem festivalu premierno predstavili svoje najnovejše izdelke ob njihovem izidu pri založbi Celinka. Tako 7. kot 8. junija bo nedavno obnovljena Hribarjeva dvorana gostila tri koncerte na večer, 9. junija pa bo letošnji festival zaključila velika festivalska produkcija na grajskem dvorišču. Nastopajoči naj za zdaj ostanejo skrivnost, ki jo bomo razkrili v eni od naslednjih izdaj naših novičk. :)

ODPRTJE RAZSTAVE “UJETI TRENUTKI

Vsredo, 17. januarja, ob 18. uri bo vrata odprla razstava fotografa Bojana Stepančiča, naslovljena Ujeti trenutki. Razstavo si lahko ogledate od 18. januarja do 25. marca v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu.

Bojan Stepančič je eden vidnejših fotografskih ustvarjalcev na področju glasbene fotografije v Sloveniji. Predstavil se bo s ciklom fotografij, ki so nastajale zadnjih devet let v sklopu glasbenega festivala Godibodi. Kot uradni fotograf festivala je v svoj objektiv zamrznil številne glasbene trenutke – tako na odru kot za njim. VEČ

INDIJSKA TURNEJA SKUPINE ARITMIJA

Skupina Aritmija, ki je zadnje tri plošče izdala pri založbi Celika, odpotuje 18. januarja v Indijo na krajšo turnejo. Kitarista Dino Džopa in Tilen Stepišnik bosta z indijskimi glasbeniki, Sabiho Khan- vokal, Vanayakom Netkejem – tabla in Pratikom Shrivastavom – Sarod, imela štiri nastope v treh i​ndijskih mestih:

22. januar – Jaipur
26. januar - Mumbai
27. januar – Festival Gomad – Ooty
1. februar – Flinch Club – Mumbai

Sabiha in Vinayak sta prvič nastopila s skupino Aritmija poleti 2016. Decembra istega leta je Aritmija skupaj s skupino Zamee gostovala v Indiji in nato plodno sodelovanje nadaljevala z avgustovsko turnejo po Sloveniji (2017).

Foto: Bojan Stepančič

NOVA SKLADBA SKUPINE ETHNOTRIP

Prekmurska skupina Ethnotrip je izdala novo pesem z naslovom ‘Kama ideš‘.

Pesem, za katero je v prekmurščini besedilo napisal Štefan Kardoš, je njihova prva objavljena avtorska skladba, lahko pa jo že slišite na radiih po Sloveniji.

Skladba se dotika enega izmed problemov današnje družbe – mladi ostajajo zelo dolgo pri starših, saj si brez službe ne morejo privoščiti, da bi živeli na svojem.

Skupina Ethnotrip sicer pripravlja svoj tretji album. Več o tem v naših prihodnjih novičkah.

BREST V SITI TEATRU

25. januarja bo kotičke ljubljanskega Siti teatra napolnila glasba skupine Brest, katere album Nemi film je v lanskem letu glasbenim kritikom in poslušalcem prinesel veliko navdušenja. Na koncertu napovedujejo nove skladbe, med katerimi je tudi Nočna scena, ki jo je skupina predstavila v sklopu razpisa Imamo novo glasbo na Valu 202.

Njeni člani so: Samo Šalamon – kitara, Vesna Zornik – vokal, Bojan Krhlanko – tolkala, Samo Pečar – bas kitara, besedila pa piše Kristina Kočan. VEČ


SLOVENSKI SPOT LETA: LJUBEZEN JE TOVARNA

Slovenska spletna revija za umetnost glasbenega videa Podoba-Glasba je za videospot leta 2017 okronala “Ljubezen je tovarna”, svež glasbeni izdelek Gregorja Zemljiča, na katerem z vokalom in pojavo gostuje Nika Perunović. Čestitamo!

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.