Jesenski Godibodi in ostale dobrote

Jesen v Glasbeni zadrugi Celinka je bogata, kot že dolgo ne.
Na naših valovih že odzvanjata dva nova albuma, še nekaj pa jih je tik pred izidom.
Res nas veseli, ker se je družini glasbenikov, ki nam zaupajo, pridružil avtor, ki ga na Primorskem že štejejo med legende. Rudi Bučar je svoj novi avtorski projekt zasnoval kot dialog med izročilom, ki mu je bilo položeno v zibko in izkušnjo glasbenika, ki ga ne vodijo predsodki, pač pa ljubezen do razlik v glasbi.
Z Evo Hren pa nas veže dolgoletno prijateljstvo. Zato se njenega novega glasbenega naraščaja veselimo vsaj tako, kot ona. Pred nami je še ena čutna izpoved o njenem ustvarjalnem razmerju z glasbeno dediščino Slovenije.
Kje ju je moč slišati?
Prva priložnost je festival Godibodi. Tokrat prvič v jesenski izdaji, že to soboto, 24. novembra, ob 20. uri, na Odru pod zvezdami.
Druge pa sledijo.
Še ena pomembna novost je, ki vam jo imamo sporočiti. Naš osrednji projekt, ki se ukvarja z slovensko ljudsko glasbo, Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia, je končno dobil dostojen prostor na spletu. Poslej se bodo tam zbirale vse informacije o njem.

Hvala za podporo, lepo vas pozdravljamo,

Janez Dovč, umetniški vodja Festivala Godibodi
http://www.godibodi.si
Če se vam dobre glasbe Celinkinega ustvarjalnega polja lušta že pred soboto, pa lepo vabljeni na koncert Vesne Zornik & TangoApasionada, ki se bo zgodil v sredo, 21.11 ob 20:00 na odru SITI Teatra v Ljubljani.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>