JUNEMA z novim singlom Ne veš

Nova skladba Ne veš, ki jo Junema pošilja na radijske valove in medmrežje govori o navezanosti. O tem, kako težko je spustiti in oditi. O tem kako tisti, ki gredo, ne vede še dolgo ostajajo tu.

“Ne veš, da od tu naprej greš peš,
ne veš, da ostajaš kadar greš”

Junema se podaja v neznano ter nemirno raziskuje in odkriva nove zvočne slike in podobe. V skladbi Ne veš koketira z bolj urbanim indie zvokom, kot smo ga sicer vajeni v njihovih skladbah. Raziskovanje liričnega indie-popa nas popelje v svet sintetičnih zaves in zamaknjenih kitar skozi katere nas Nežin vokal opominja, da včasih lahko ostajamo nekje še dolgo potem, ko od tam odidemo. Zvočna podoba skladbe je nastala v sodelovanju s producentom Igorjem Ilićem, ki je eden izmed vidnejših nosilcev novega vala glasbe pri nas (Mrfy).

Junema – Ne veš
Glasba: Junema
Besedilo: Luka Snoj
Vokal: Neža Trošt
Produkcija & mešanje zvoka: Igor Ilić
Mastering: Torulsson @ 808 Mastering
Spremljevalni vokali: Anja Pavlin

Junema so: Neža Trošt – na sliki (vokal), Marko Ovčak (električna kitara), Luka Snoj (akustična kitara), Anže Sitar (bobni), Luka Hočevar (klaviature) in Anže Čuček (bas kitara)
Njihov prvi album Ko se ustavi čas, ki je spomladi 2018 izšel pri založbi Celinka, je čudovito, igrivo in intimno glasbeno potovanje, med katerim čas zagotovo teče počasneje, če se že ne ustavi. Album je postal tudi album tedna časopisa Dela, skladbi V intervalu večnih sanj in Odčarana pa sta bili izbrani za popevki tedna na Valu 202.

»Junema je na Ko se ustavi čas popolna, čista, dehteča, drhteča romantika. To so dobri, stari časi; a od poslušalca terjajo zmožnost dojemanja časa skozi paralelni svet in druge dimenzije.« (Jaša Lorenčič, SIGIC)

»Prvenec zasedbe Junema je uglajen izdelek, primeren za poslušanje v premoru od vsakodnevnega dirkanja.« (Zdenko Matoz, Delo)

Junema se po uspešno sprejetem prvem albumu vrača nazaj v studio, kjer s producentoma Igorjem Ilićem in Petrom Penkom snuje zvočno nianso novih skladb. Ne veš tako napoveduje novi album, ki bo luč ugledal…., ko jo pač bo:)

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR, Single. Bookmark the permalink.

Comments are closed.