Junijsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Osrednje dejanje 10. festivala GODIBODI je za nami. Pred nami pa še nekaj koncertov na koprodukcijskih prizoriščih in zelo ekskluzivna festivalska produkcija na Ljubljanskem gradu.

Nekaj dni po festivalu je prezgodaj, da bi lahko mogli strniti občutke o vsem, kar se je zgodilo na in ob odrih. Znanih je že nekaj zgovornih številk: 10 novih albumov, 11 izvajalcev, 3 slikarji, 1 fotografska razstava, 1 javna razprava, mnogo naključnih srečanj, še več bolj in manj pomembnih spoznanj.

Vse to izrisuje podobo letošnjega festivala, ki je zadnji pod produkcijskim okvirjem zavoda Godibodi in založbe Celinka. Prihodnje leto se festival seli pod okrilje zavoda Ljubljanski grad, na nove odre in v nove svetove.

Zato, ob skorajšnjem robu letošnjega festivala in na pragu njegove nove desetletke vsem, ki nam sledite, nas podpirate in razumete, en velik in srčen HVALA (skoraj se nam je zapisalo za vijolice). Ko se srečamo, v resničnem ali virtualnem svetu, si povemo še kaj več. Zdaj pa naj ta lepa beseda izrazi vse, kar v srcu mislimo.

Poiščite se na fotografijah, zbranih na naši FB strani, uživajte v tem edinstvenem zapisu našega dolgoletnega prijatelja in podpornika, izvrstnega mojstra koncertne fotografije, BOJANA STEPANČIČA.

In pridite še na katerega od preostalih koncertov letošnjega festivala.

Junijske novičke pa nadaljujemo še z drugimi dobrotami iz naših logov. Kar nekaj jih je, letnemu času primerno.

Uživajte, v glasbi in poletju!

NOVA MUZIKA!

So vas navdušile koncertne izvedbe čisto svežih Celinkinih albumov? Ste jih zgrešili? Nenamerno preskočili? Tu je popravni izpit in nova priložnost: polne police sveže glasbe v naši virtualni trgovini. Idealna rešitev za skoke na lepše, posebej one, ki se kanijo končati onkraj Schengenske meje in bodo letos trajale dolgo in še dlje.

Do VIRTUALNE TRGOVINE vas loči le en sam … KLIK.

NAPOVEDujemo: BOŠTJAN GOMBAČ & KRADLJIVCI ČASA

21. JUNIJ 2017, OB 21.00 / LJUBLJANSKI GRAD

Sklepni večer letošnjega 10. festivala Godibodi se bo odvil na Ljubljanskem gradu. Na solsticij bo z grajskega dvorišča odmevalo vse in iz vsega, na kar pomislite ob imenu Boštjan Gombač.

S svojo novo in povsem svežo glasbeno zasedbo Kradljivci časa, bo predstavil avtorski prvenec.
PREBERITE VEČ…


NOVO: TRETJI KANU / single in video HIŠE

Novomeški duet TRETJI KANU je v začetku junija premierno predstavil svoj prvenec V VESOLJE najprej publiki v domačem mestu, zatem pa ša na odrih festivala GODOBODI v Ljubljani in Mariboru. Izid albuma je pospremil njun tretji single in prav tako tretji videospot. V poletje sta kanujevca Anja Pavlin in Jan Medle zaplula s singlom HIŠE, ki je – mimogrede – tudi aktualna Popevka tedna na VALu 202.

NOVO: RUDI BUČAR / TISTI LJUDJE

Rudi Bučar se v novem singlu, ki nakazuje smer njegovega prihodnjega albuma, obrača k soncu in ljudem, ki znajo videti svetlo plat življenja.

“Zadnja leta mi ni več do tega, da bi opozarjal na vse, kar ne štima. Preveč je tega. In ne verjamem, da bi lahko s tem, kar znam, karkoli zares spremenil. Vem pa, da lahko na preprost način pokažem pot do lepega. Do sonca in najboljšega v ljudeh. S to mislijo je nastala pesem “Tisti ljudje”, pravi Bučar o svojem novemu singlu.

NAPOVEDujemo: DIVJE JEZERO / GODIBODI V CERKNEM

22. JUNIJ 2017, 21.00 / STAR PLAC, CERKNO

Primorska instrumentalna zasedba Divje jezero, ki črpa svoj navdih v glasbi sedemdesetih let, se dve leti po izidu izvrstnega prvenca Mestni vrvež, na letošnjem festivalu Godibodi predstavlja s prav tako zanimivim albumom Beg iz blodnjaka. Po nastopu na ljubljanskem odru, se skupina konec junija predstavlja še v Cerknem.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.