Junijsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Sreča je, bi lahko zatrdili. Sreča, da so nas poletne vročine obiskale prav v prvem tednu junija in poskrbele za tople, jasne in suhe noči v dneh, ko so se na oder Letnega vrta Hostla Celica v Ljubljani povzpeli izvajalci, ki so nastopili na letošnjem 8. Festivalu sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi. In sreča, da Slovenija premore toliko unikatnih, zanimivih in kakovostnih glasbenikov, ki skrbijo za odprta ušesa poslušalstva. A četudi je godibodijevski oder že pospravljen, naj vas spomnimo, da festival poteka vse do konca junija še na nekaterih koproducentskih mestih po Sloveniji.

NOVI SINGLI


8. Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi tudi letos predstavil mnoge novosti

Godibodi, festival sodobne avtorske in etno glasbe, je tudi letos, v svoji že osmi izdaji, predstavil mnoge novosti Ustvarjalnega polja Celinka.si, a tudi dve festivalski produkciji. Osrednji ljubljanski oder, kot v preteklih letih postavljen na Letnem vrtu Hostla Celica, je letos ponudil osem koncertov, okroglo mizo, fotografsko razstavo, slikarsko razstavo in tri glasbene delavnice. Uradni fotograf festivala Bojan Stepančič in Jure Matoz sta otvorila festivalsko vzdušje z otvoritvijo fotografske razstave, medtem ko je bil četrtkov dan, sicer namenjen premoru od koncertov, posvečen otvoritvi slikarske razstave Mitja Ficke. Slikarji so tudi sicer imeli pomembno vlogo tekom celotnega festivala, saj so tekom posameznih koncertov ustvarjali unikatna likovna dela, kar je podprla Univerza za likovno umetnost in oblikovanje. V sodelovanju s SIGIC-om, Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom, je festival Godibodi ponuil okroglo mizo Glasbeni festivali – gonilo družbenega razvoja, medtem ko so za izobraževanje v obliki glasbenih delavnic poskrbeli Bojan Cvetrežnik, Samo Kutin in Ana Kravanja ter Bilbi, ki je poskrbela za najmlajše. S svojo glasbo so nam večere bogatili skupina Nula Kelvina v sodelovanju z Aleksandro Ilijevski, Smaal Tokk, Goran Krmac kvartet, Čarli Novak in Čarlijevi angeli, Nika Vistoropski in Bojan Cvetrežnik, zasedba Patetico, Bort Ross in Samo Budna. Festivalsko vzdušje se je sklenilo s pofestivalskim koncertom Aleša Hadalina in Sandre ter Adama Klemm.
www.godibodi.si
Ne le v Ljubljani, žanrsko raznolikim izvajalcem je poslušalstvo lahko prisluhnilo tudi v Ajdovščini, Kopru, Kranju, Novi Gorici, Novem mestu, Radovljici, Sežani, Trbovljah, Mariboru, Vilenici in na Ptuju. A četudi je 8. Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi svoja osrednja in tudi mnoga druga vrata že zaprl, bo le-ta odpiral ušesa vse do konca junija. Vabimo vas, da junija obiščete še Divačo in tamkajšnji Muzej slovenskih filmskih ustvarjalcev ter prisluhnete Rudiju Bučarju & Istrabendu (28. junij) in Žalec, kjer bodo v Zavodu za kulturo, šport in turizem (21. junij) odpirali ušesa Čarli Novak & Čarlijevi angeli. VEČ

Nove izdaje Ustvarjalnega polja Celinka.si

Ustvarjalno polje Celinka.si nas je neposredno pred festivalom Godibodi že tradicionalno razveselilo z novimi izdajami, ki se dotikajo žanrsko raznolikih izvajalcev, in mnoge med njimi tudi uvrstilo v festivalski program. Letos so svoje dolgopričakovane glasbene izdelke predstavili Samo Budna (Za nazaj in za naprej), zasedba Patetico (Vse je v redu z mojo dušo), prvence so predstavili Bort Ross (Sančo Šansa), Nika Vistoropski (Ljuba), Smaal Tokk (Unotisto), sestav Divje jezero (Mestni vrvež) in Diatonic Strings Duo (Ragbag). Nove albume so predstavili tudi Sandra in Adam Klemm (Nostalgija), Janez Dovč (AkordeON), Nula Kelvina (Levak na luni) in Aleš Hadalin (Ta tobak je sladka travca). VEČ

Vabimo vas, da se nam pridružite na Prazniku glasbe, ki bo v nedeljo, 21. junija potekal na več lokacijah v središču Ljubljane in v posluh ponudil nastope raznolikih glasbenih ustvarjalcev, ki se bodo na ta dan preselili na ulico. Dogodku, ki poteka v organizaciji SIGIC, bo prisostvovalo tudi Ustvarjalno polje Celinka.si.

Vabimo vas k prebiranju Godibodi bloga in poslušanja Godibodi radia. Prav tako vabljeni k ogledu in nakupu izdaj Ustvarjalnega polja Celinka.si, kjer najdete že več kot 90 žanrsko raznolikih albumov. Med njimi je zagotovo tudi nekaj takšnih po vaši meri.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.