Jutri se začne 6. festival Godibodi

Tradicionalni spomladanski festival sodobne avtorske in etno glasbe, Godibodi, na katerem predstavljamo Celinkine novosti, bo letos potekal med 28. in 31. majem, na vrtu znamenitega ljubljanskega hostla Celica, ki bo v istem obdobju praznoval prvo desetletje delovanja. Delno bo festival potekal tudi v mariborskem klubu KGB in na Letnem vrtu Skupnosti Italijanov (Circolo) Koper.

Z letošnjim osrednjim prizoriščem na letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani želi Festival Godibodi na najboljši način – z novo, odlično glasbo – izraziti glasbeni poklon ustvarjalnosti ekipe hostla Celica in Kud-a Sestava, ki v njem že od začetkka skrbi za izvirno kulturno in izobraževalno ponudbo.

Na Godibodiju bomo tokrat predstavili ploščo ‘Home in the Zone’ pevke, intermedijske umetnice in skladateljice Aphre Tesle, projekt uglasbene poezije ‘Pesem o morju’, ki ga je s kitaristom Teom Collorijem posnel pevec Metod Banko in dva nova albuma, ki bosta na otvoritvenem večeru Godibodi 2013 zazvenela v izvedbi legendarnih ustvarjalcev iz slovenske Istre, skupine Vruja in kantavtorja Daria Marušiča.

V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Avstrije v RS v okviru festivala pripravljamo Večer koroških ljudskih pesmi. Vrhunski glasbeniki z obeh strani meje bodo pod taktirko avstrijskega producenta in skladatelja Antona ‘Tonča’ Feiniga in izjemne slovenske vokalistke Eve Hren predstavili nove sodobne priredbe koroških ljudskih pesmi ter nove avtorske skladbe.

Zaključek letošnjega festivala bo pripadel zasedbi Fake Orchestra, ki že od svojega nastanka leta 1998 navdušuje s finimi in radoživimi priredbami ljudskih godb od vsepovsod. Na Godibodijevem zaključku bodo predstavili novi album, s katerim so jagodni izbor slovenskih ljudskih napevov predrugačili v izjemno plesno zgodbo. Novi stilski usmeritvi so prilagodili tudi zasedbo in standardni postavi pridružili še tričlansko pihalno sekcijo.

Celoten program letošnjega Godibodija je objavljen na www.godibodi.si

GODIBODI 2013
Vrt Hostla Celica, Ljubljana
28.5. Vruja (predstavitev plošče) / Dario Marušič (predstavitev plošče),
29.5. Metod Banko & Teo Collori (predstavitev plošče) / Anton Feinig Trio z Evo Hren
31.5. Aphra Tesla Operating System (predstavitev plošče), Fake Orchestra (predstavitev plošče)

Vstopnina: 8 € na dan

Letni vrt Skupnosti Italijanov (Circolo) Koper
31.5. Dario Marušić in Katarina Juvančič & Dejan Lapanja
*Skupnost Italijanov “Santorio Santorio” Koper
Ulica OF 10
6000 Koper – Capodistria
datum koncerta 31.5.2013 ob 20.00
lokacija koncerta: Letni vrt Skupnosti Italijanov (Circolo) Koper

Klub KGB, Maribor
31.5. Vruja (predstavitev plošče)
1.6. Aphra Tesla Operating System (predstavitev plošče)

www.klub-kgb.si

Bookmark and Share
This entry was posted in Aphra Tesla, Celinka.si, Godibodi, PR. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>