Kaj pa ti?

Kaj pa ti?

Bilbi z novim singlom ‘Kaj pa ti?’ najavlja ploščo in prihajajoči koncert na festivalu Godibodi, 9. aprila 2011.

Nič več ne more ustaviti izida plošče mlade pevke in skladateljice Bilbi, ki danes predstavlja svoj novi single ‘Kaj pa ti?’. Po udarni uspešnici ‘Hvala za vijolice’ s katero je Bilbi – Maja Pihler v zadnjih nekaj mesecih povsem prevzela radijske valove v Sloveniji, novi single ‘Kaj pa ti?’ ponovno zaznamujeta spevna melodija in izvrstna interpretacija. Tokrat je Bilbi skupaj s skladateljem Gregorjem Stermeckim svojo iskreno, izpovedno besedilo opremljala z harmonsko in izvirno glasbeno podlago, ki ustvarja posebno zasanjano razpoloženje. ‘Kaj pa ti?’ je tako po razgibanih vijolicah odličen uvod v ploščo, ki bo obsegala tako dinamične kot bolj umirjene pesmi.

Bilbi o novi skladbi pravi:

Zame je ta pesem prava himnica optimizmu. Kadar se nam zazdi,  da smo najbolj osamljeno bitje na svetu, je včasih zelo težko verjeti v pravljice s srečnimi konci. Ob tem pa velikokrat pozabimo, da nismo edini s svojimi problemi in tegobami in da marsikdo, nemara celo v istem trenutku, zre v isto nebo, gleda iste zvezde in se ubada z isto “stvarjo”- življenjem. Z to mislijo se tokrat ukvarja tudi Bilbi, Odgovor na vprašanje o  “srečnem” koncu pa se razkrije v prihajajočem video spotu. “Kaj pa ti” je prva balada, ki sva jo napisala skupaj z Gregorjem. Nastala je na čudovit poletni večer in nekaj tega vzdušja sva se trudila ujeti tudi v aranžmanu skladbe, zato ni naklučje, da nas v pesem pospremijo piranski valovi in galebi, ki sva jih s svojim snemalnikom posnela na piranski Punti.

Skladbo je mixal in so-produciral Martin Bezjak s katerim smo sodelovali že pri vijolicah, kot gost pa je se je Bilbi bendu, ki ga sestavljajo Bruno Domiter, Luka Gaiser, Marko Zaletel, Borut Mori in Dejan Štuhec, v tej skladbi pridružil tudi Tomaž Gajšt na trompeti.

Bilbi svoj novi single predstavlja tik pred koncertom v sklopu festivala Godibodi, kjer bo v soboto 9.4. nastopila s svojo spremljevalno skupino. Na koncertu v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana bo premierno predstavila vse skladbe s prihajajoče plošče, ki jo bo maja izdala pri založbi Celinka.

Facebook: Bilbi Music

www.godibodi.si

Informacije in rezervacije Godibodi:

info@godibodi.si

t. 041-600 783

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>