LAMAI predstavlja novi single Proti vetru

foto: Bort Ross

Svojevrsten preporod dolenjske glasbene scene dokazuje tudi izjemno živo dogajanje v šentjernejskem Lotos Studiu, kjer je v zadnjih mesecih nastalo kar nekaj novih albumov, nekaj pa jih bo v njem dozorelo v bližnji prihodnosti. Svoj prvi album je v njem posnela mlada dolenjska pevka Lamai, ki je zanj prispevala vsa besedila, glasbo pa je ustvarila z glasbenim sopotnikom in tudi producentom prvenca, Bortom Rossom.

Album, ki bo premierno predstavljen na letošnjem festivalu Godibodi, v okviru tako imenovanega dolenjskega večera (skupaj z že omenjenim Rossom in duetom Tretji kanu), napoveduje novi single Proti vetru.

Če se je Lamai v prvem singlu Bela luna, ki je izšel konec novembra lani in na mah osvojil valove nekaterih radijskih postaj, spraševala o razmerju med svetlobo in senco, načenja v novem singlu drug(ačn)a vprašanja.

Kot pravi Lamai, »gre za živahno, lahko bi rekla tudi pomladno pesem, ki govori o trenutku, ko vsemu in vsem navkljub zajamemo življenje točno tako, kot si to želimo. Zadihamo kot eno z resnico, kot jo čutimo, četudi to pomeni, da zaplavamo proti toku«.

Avtorska ekipa
Besedilo: Lamai
Glasba: Bort Ross
Priredba: Bort Ross in Borut Perše
Mix: Bort Ross

Mastering: Mathieu Bameulle
Vokal: Lamai
Spremljevalni vokali: Lamai in Bort Ross
Kitara: Borut Perše
Bas kitara: Jani Hace
Akustična kitara: Robi Pikl
Klaviature: Davor Klarič
Bobni: Janez Gabrič

Posneto v Lotos Studiu v Šentjerneju, marca 2017
Preberite si tudi Pogovor z Lamai na spletišču festivala Godibodi

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR, Single. Bookmark the permalink.

Comments are closed.