LAMAI Z NOVIM ALBUMOM »TAM«

Lamai je umetniško ime mlade dolenjske pevke Lare Poreber, ki smo jo doslej spoznavali predvsem kot ženski vokal na albumih kantavtorja Jerneja Zorana. Z njim in v sodelovanju s številnimi drugimi glasbeniki je Lamai nastopila na dobršnem delu slovenskih odrov in pridobivala izkušnje, ves čas pa je v njej rasla želja po tem, da bi ustvarjala in predstavljala samo sebe.

Zdaj je TAM, kamor si je vsa leta tako želela. Na začetku samostojne glasbene poti, pri prvem poglavju glasbene pripovedi, ki jo ustvarja, kot čuti sama, na novem življenjskem (po)potovanju.

TAM je naslov njenega prvenca, albuma, ki ga je soustvarila z glasbenikom Bortom Rossom, ki se je pod album podpisal kot soavtor glasbe in besedil ter kot producent.

Gre za dovršen in žanrsko klasičen pop projekt, pri katerem je združila moči s številnimi uveljavljenimi glasbeniki (bobnar Ivo Rimc, basist Dejan Slak, kitarist Borut Perše, klaviaturist Joseph Wheba, spremljevalna vokalistka Lara Šiljevinac …).

Na albumu je izmed desetih skladb moč slišati tudi oba singla, ki ju je že predstavila (Bela luna in Proti vetru), ki sta doživela ugoden sprejem pri radijskem občinstvu in ji utrla pot na številne odre, predvsem pa sta nakazala smer, v katero je zapeljala svojo prvo zaokroženo glasbeno pripoved. Gre za intimna in vase zagledana spraševanja o vseh velikih in večnih temah in njihovih izpeljankah.

Vokalna izvedba in pristop, ki ga je nakazala z izborom zasedbe za njene žive nastope, pa nakazujeta, da dobivamo z Lamai novo suvereno in vokalno močno pop izvajalko.

V živo boste Lamai lahko slišali v petek, 9. 6. 2017, na drugem večeru festivala  Godibodi v hostlu Celica v Ljubljani (ob 21.05) in soboto, 10. 6. 2017, v klubu Wetrinsky v Mariboru.

Zasedba: Lamai – vokal; Marko Verbič – kitara; Primož Moškon – kitara; Matic Franko – bas; Miro Tomšič – bobni; Jernej Suštaršič – klaviature

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.