Low peak Charlie z novim albumom “Čas disket je pozabljen”

Po petih letih je prišel čas, da se Low peak Charlie prebudijo iz zimskega sna. Časi so se spremenili in spet je treba rjoveti! Low peak Charlie predstavljajo svoj drugi album “Čas disket je pozabljen”!

Foto: Davor Jerman

Primorska zasedba se je v iskanju pravega zvoka odpravila v brloge kočevskega BearTracks studia, kjer so v sodelovanju s producentom Robijem Bulešićem posneli osem komadov, ki so svoje mesto našli na albumu ‘Čas disket je pozabljen’. Po prvencu ‘Kdo bo komu’, ki so ga izdali skoraj natančno pred petimi leti  se vračajo zrelejši, osebnoizpovedni, samorefleksivni in zvočno bolj izpiljeni. V petih letih se je marsikaj spremenilo – Charliejem se je vmes zgodilo življenje, a še vedno so budno spremljali dogajanje okoli sebe. Nabralo se je ogromno dobrega glasbenega materiala in družbeno zavednih tekstov. Na novem albumu so glasni in kritični kot v svoji mladosti – vestnemu poslušalcu ne bodo ušli teksti, ki govorijo o neprilagojenosti posameznika na nov svet, na dnevne pritiske, s katerimi se sooča, na propagando, s katero ga nagovarjajo vsak dan, o obremenjenosti s preteklostjo, ki bi morala ostati v zgodovini, pripovedi o hrepenenju, uporu, o skupnem doseganju ciljev.

Naslovnica novega albuma

Album je bil posnet s podporo banjaluškega festivala Demofest, kjer so Low peak Charlie julija 2014 prepričali žirijo (osvojeno 3. mesto) in prejeli nagrado ter izdatno podporo za nadaljnje ustvarjanje. Za produkcijo so poskrbeli sami v sodelovanju z  Robijem Bulešićem, ki je odgovoren tudi za mix albuma.

Album so sedaj že možje posneli na intenzivnem in zgoščenem petdnevnem snemanju. Iskali so naraven, organski zvok, ki ni za instantno konzumiranje, a ostane globoko v ušesih. Tudi tistih, ki bodo Charliejem prisluhnili v živo.

Po spletni predstavitvi anti-singla Le Roj so Charlieji za uradni single, s katerim predstavljajo nov album, izbrali skladbo Serijski perverznež levo desnih sredin”, ki govori o diskurzu in vsebinah, s katerimi nas dnevno nagovarjajo politične elite in nas skušajo razdeliti. Kdo ima krvave dlani? Kdo je kriv? Charlieji jih ne bodo več poslušali – jih boste vi?

Low peak Charlie svoj novi album Čas disket je pozabljenizdajajo pri založbi Celinka. Na dan izida (18.4.2017) ga bodo premierno predstavili na koncertu v Channel Zero na Metelkovi (Vstopnina: 5 eur; Vstopnina + CD: 10 eur).

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR, Single. Bookmark the permalink.

Comments are closed.