Majsk-e-novičke Ustvarjalnega polja Celinka.si in Zavoda Godibodi

Tokratne dobrote ustvarjalnega polja Celinka in zavoda Godibodi imajo skoraj vse isti skupni imenovalec: festival Godibodi.

Včeraj smo dogajanje na letošnjem festivalu in njega protagoniste podrobneje predstavili novinarjem, zdaj pa sveženj koristnih informacij pošiljamo še v širši svet.

Do postavitve osrednjega odra v Hostlu Celica v Ljubljani nas ločijo še trije tedni, ravno prav časa za zbližanje razdalj med novo muziko na sveže zapečenih albumih in vašim pretanjenim sluhom. In ravno prav časa, da vas bo najbolj uglašen uvod v poletno koncertno dogajanje, zamika do te mere, da si omislite svoj sedež pred odrom.

Z njega bodo vse tri dni festivala, od 8. do 10. junija, odmevale nove skladbe, tu pa tam bo mednje zašel tudi kak hitič, čisto vse pa bo zvenelo nekoliko drugače kot na studijskih posnetkih in v tem je pravi čas odrskih izvedb vsega, za čimer stojimo.

Vse to in še več lahko pričakujete na letošnjem Godibodiju, ki ga lahko v kratkem strnemo na tak način: trije večeri X trije novi albumi, dve izvirni festivalski produkciji, en vznemirljiv večer novem na prizorišču Godibodija 2018, pester spremljevalni programgostovanja po Sloveniji skozi ves junij in … ja: presenečenja, ki se med ljudmi, zvestih glasbi, rada dogodijo.

Vstopnice za festival so, kakopak, še na voljo. One najzanimivejše, ki za res ugodnih 20 evrov odpirajo duri na vse tri večere festivala, pohajajo in če se boste podvizali, boste še ujeli kako (poklikajte na našo virtualno blagajno), enodnevnih pa bo dovolj skozi ves festival (čeprav si močno želimo, da bi jih na okroglo desetletnico festivala enkrat tudi zmanjkalo).

Se vidimo? Res vas bomo veseli!

NOVA MUZIKA!

Police založbe Celinka pokajo od ponosa zaradi novih albumov in vznemirljivih glasbenih pripovedi na njih. Če bi morali izbrati najboljšo, bi vsem drugim storili veliko krivico, zato vam predlagamo, da – tako kot mi – začinite tople dneve z zbirko, ki preseneča. Vsak dan nekaj novega, za vsako razpoloženje in vsako hotenje!

NAPOVEDujemo: GODIBODI 2017 / 7.: BOŠTJAN GOMBAČ

V najkrajšo noč leta nas bo na strehi Ljubljane popeljal multiinštrumentalist Boštjan Gombač. Z ekipo vrhunskih glasbenikov, zbranih pod imenom Kradljivci časa (Jošt Drašler, Uroš Buh, Teo Collori, Nejc Škofic), bo pod zvezdnim nebom na grajskem dvorišču premierno predstavil svojo avtorsko in z duhovito energijo nabito glasbo. Koncert je festivalska produkcija in del programa 10. festivala Godibodi. Manemo si roke, pilimo si ušesa! PREBERITE VEČ…

NAPOVEDujemo: GODIBODI 2017 / 8.: TAŠA

Namesto da bi se Taša prepustila toku težkih življenjskih preizkušenj, s katerimi jo je obdalo življenje, se je raje obrnila proti soncu in prvenec Panta rei ovila v svetla sporočila. V upanju po nekoliko nostalgičnem zvoku, se tudi ni predala svobodi, temveč se je raje omejila in skladbe posnela na trak, kar je storila sočasno s preostalimi sodelujočimi glasbeniki. S čimer se je želela izogniti nasnemavanju in pretiranim produkcijskim izboljšavam. Dobila pa je pristen, iskren in živ izdelek, ki vabi na pot. Že kmalu tudi na odru Godibodija. PREBERITE VEČ

DIVJE JEZERO / Beg iz blodnjaka

Inštrumentalna zasedba Divje jezero, katere jazzovsko obarvan zvok na glasovni ravni rocka je opremljen z zanimivimi ritmi in aranžmaji, črpa svoj navdih v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb, z izobiljem melodij pa že vrsto let upravičujejo vsakršno odsotnost vokala. Dve leti po izidu prvenca Mestni Vrvež, ki ga je zasedba uspešno predstavila po festivalih in klubih širom Slovenije in tudi v tujini, je zasedba te dni na police trgovin poslala svoj drugi album Beg iz blodnjaka, ki je našel svoje mesto tudi na letošnjem festivalu Godibodi. PREBERITE VEČ

NOVO: Rudi Bučar / Tisti ljudje

Rudi Bučar se v novem singlu, ki nakazuje smer njegovega prihodnjega albuma, obrača k soncu in ljudem, ki znajo videti svetlo plat življenja. “Zadnja leta mi ni več do tega, da bi opozarjal na vse, kar ne štima. Preveč je tega. In ne verjamem, da bi lahko s tem, kar znam, karkoli zares spremenil. Vem pa, da lahko na preprost način pokažem pot do lepega. Do sonca in najboljšega v ljudeh. S to mislijo je nastala pesem Tisti ljudje”, pravi Bučar o svojem novemu singlu, ki ga v svet pošilja navsezgodaj zjutraj. Za speven začetek dneva. In lahkoten korak vanj. PREBERITE VEČ

NOVO: Low peak Charlie / koncertni video singla Serijski perverznež levo desnih sredin

Low peak Charlie so se po petih letih, resetirali, strnili vrste in sredi aprila izdali svoj drugi album, naslovljen Čas disket je pozabljen. Album so pozdravili tudi s predstavitvenim koncertom v Channel Zero v Ljubljani. V polnem klubu so posneli tudi neuraden, koncertni videospot za njihov aktualni single Serijski perverznež levo desnih.

Sicer pa fantje iz skupine napovedujejo datume bližnjih srečanj z njihovim prodornim materialom. Zapomnite se naslednje datume:  14.-15. julij (Banja Luka / Demofest Warm Up) 21. julij (Sežana / Mladifest), 5. avgust (Izola / Hangar)

NOVO: Gregor Zemljič & Nika Perunovič / Ljubezen je tovarna

Priznani glasbeni producent Gregor Zemljič tokrat postavlja lasten glasbeni izraz v ospredje – s singlom “Ljubezen je tovarna”. Skladba, v kateri gostuje markantna pevka Nika Perunovič (Patetico), je pokušina nastajajočega avtorskega projekta z naslovom “Muze & Bardi”, v katerem Zemljič nastopa kot avtor in producent. Na albumu bodo poleg Nike Perunovič sodelovali še Severa Gjurin, Andja Marić, Boris Benko, Hannah Mancini, Boštjan Narat, JUNEsHELLEN, Brina Vidic, Mr. Tado, Matter, Mateja Starič in drugi slovenski vokalisti in instrumentalisti. Vsem je skupno to, da njihov glasbeni izraz prevevajo edinstvene emocije in izrazna moč. Tako single “Ljubezen je tovarna” kot tudi prihajajoči album ponujata v posluh vizijo alternativne slovenske pop glasbe, kot jo Gregor Zemljič čuti in sliši v sedanjem duhu časa.

GODIBODI 2017 / PROGRAM

Podrobnejši spored 10. festivala Godibodi in spremljevalnega dogajanja v Ljubljani in na partnerskih prizoriščih. Na istem mestu lahko sledite tudi vsem novicam o festivalu, izvajalcih in morebitnih presenečenjih. PREBERITE VEČ

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.