Mistermarsh z novim albumom ALTAMIRA na letošnjem Festivalu Godibodi

Mistermarsh je mlado ime na slovenski glasbeni sceni, za katerim se skriva eden najbolj izkušenih in vsestranskih glasbenih ustvarjalcev, Martin Štibernik. Rodilo se je (ime, namreč) leta 2015, ko se je Štibernik po poltretjem desetletju delovanja na različnih glasbenih področjih podal na samostojno glasbeno pot.

Istega leta je izšel Mistermarshev prvenec Home, ki je na slovensko sceno prinesel zelo sodoben, urbani zven in naletel na naklonjenost predvsem pri zahtevnejšem poslušalstvu. Lani je ta zgodba doživela svojevrstno nadaljevanje z albumom Altamira, ki ga bo avtor premierno predstavil na festivalu Godibodi.

Album je napovedal odmevni single Veliko mesto, ki je bil lani med bolj(e) predvajanimi skladbami na radijskih postajah. Letos bo Altamira odmevala tudi po odrih, ki jih kani Mistermarsh osvojiti z dvema različnima zasedbama, v obeh pa je ob sebi zbral same odlične in izkušene glasbenike.

Altamira je doživel že več zelo naklonjenih recenzij, v najodmevnejši se glasbeni urednik in publicist Matjaž Ambrožič sprašuje, če ni “Altamira najbolj spregledana in podcenjena diskografska novost lanskega leta” in album označuje kot “posebno, zelo prepričljivo, iskreno, narativno čvrsto in domiselno glasbeno delo dveh umetnikov”, pri čemer je avtor meril na sokrivca za album, vsestranskega ustvarjalca Mitjo Novljana.

Mistermarsh bo album Altamira v živo predstavil na prvem večeru letošnjega festivala Godibodi, v četrtek, 8. junija (letni vrt Hostla Celica Ljubljana) ….

Zasedba:
Martin Štibernik
– vokal, bass
Sergej Ranđelović – bobni
Robert Pikl – električna kitara
Miha Gorše – klaviature
Nejc Ušlakar – akustična kitara

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.