NAPOVEDUJEMO: JAZOO – Destinations (premiera 6. albuma in 20 let delovanja)

Etno jazz eksperimentalna skupina JAZOO letos praznuje častitljivih 20 let neprekinjenega delovanja. Že od ustanovitve trmasto vztraja v svoji zvrsti, a vseeno potuje in se razvija s časom. Kultna, edinstvena, izvirna in predvsem avtorska zasedba podira meje običajnih glasbenih oblik in bo kmalu izdala 6. album z naslovom Destinations, katerega bodo premierno predstavili na otvoritvenem koncertu abonmaja Jazz Ravne 2016/2017.

Težko ocenjujejo, kam pravzaprav pljujejo z novimi skladbami. A se s tem tudi ne obremenjujejo. Kar je v zadnjem času prišlo iz njihovih globin je enostavno odraz njihovih čustev, smeha in solz, pa tudi razdvojenosti in razdaljam, ki jih zadnja leta vse bolj zaznamujejo. Morda so ravno zato nove skladbe (spet) drugačne, kot na predhodnih albumih. Ravno to pa je tisto raziskovanje na samotnem otoku, ki se mu glasbeniki tako zelo radi prepustijo. In ki ga tudi težko zapustijo. Mogoče ravno zato, ker so na njem lahko oni in sami. Nikakor pa ne osamljeni…

JAZOO zadnji dve leti veliko koncertira v Londonu. Na zadnjem gostovanju so navdušili tudi Maxa Franoscha, artista-designerja, ki oblikuje naslovnice tudi za založbo ECM (Tord Gustavsen, Nik Bartsch, John Abercrombie, Charlie Haden). Max je oblikoval tudi naslovnico zadnjega albuma Destinations.

ZASEDBA:

Nejc Haberman – bas kitara

Dani Hartman – bobni, darabuka

Matjaž Mlakar – saksofoni, klarinet, elektronika

Tomaž Pačnik – klaviature, harmonika

Katja Stare – flavta, saksofon, vokal, mala tolkala

Iztok Žiberna – zvok

Fotografija:

Max Franosch

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.