Naši an vaši Smaal Tokka


Foto: Milan Bratuš
Primorski gengsta raper Smaal Tokk, zagovornik pravice, da se stvarem reče “bob”, je tokrat bob v obliki ogledala podtaknil svoji širši domovini. V pronicljivem besedilu, ki se ukvarja predvsem s temami polarizacije, egocentričnosti, subjektivnosti in pomanjkanjem empatije z nezmotljivim instinktom secira tako stanje slovenske družbe kot tudi človeštva samega.

Namigovanja, da se je priljubljeni raper odločil to skladbo premierno predstaviti ravno v času, ko so se ljudske strasti ponovno razvnele in ko ideologije znova vlečejo ljudi vsaksebi, so iz trte izvita, pri čemer avtor glasbe Klemen Kotar še dodaja, da bi pravzaprav na razkol najverjetneje naleteli kadarkoli bi se odločili za predstavitev te pesmi.

Pesem Naši an vaši je bila premierno predstavljena v petek, 27. marca na VAL-u 202 in napoveduje Smaal Tokkov prvenec, ki bo izšel 19. maja.

Besedilo: Smaal Tokk
Glasba: Klemen Kotar

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Single. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>