NaTaša po dveletnem premoru znova na odru

NaTaša (fotografija: Jana Jocif)

Za skladateljico, avtorico, pevko in pianistko Natašo Vester Trseglav, ki se predstavlja pod imenom NaTaša, Vedno znova prihajajo pomembni dnevi. A ne zato, ker bi se ji le-ti izmikali, temveč ker je pred njo pomemben koncert, na katerem bo predstavila repertoar, ki je plod zadnjih desetih let, medtem ko se bodo nekatere pesmi znašle tudi na debitantskem albumu, ki izide maja pri Ustvarjalnem polju Celinka.si. V nedeljo, 5. februarja bo tako v Domu Krajanov v Zasipu pri Bledu odprta generalka, ki ji bo teden zatem, 12. februarja, sledil koncert v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Navkljub čvrsti ritmični osnovi, se NaTaša v prvi vrsti ponaša z melodičnostjo, ki prej pritiče stari slovenski popevki ali nemara šansonu, kot dandanašnji popularni glasbi, značilni za ta »sodoben in konfuzen svet, v katerem živimo, in v katerem si vse premalokrat vzamemo čas zase, za družino, prijatelje. A življenje gre mimo, zato se ustavimo za hip, poklepetajmo z ljudmi, jim naklonimo objem in nazdravimo,« sporoča NaTaša, ki še zna ugledati lepoto v majhnih rečeh. Kot vsestranska glasbenica s pozitivno naravnanostjo do življenja je s pesmijo Vedno znova namreč želela sporočiti prav to, da »v življenju niso pomembne stvari, ampak ljudje. Njihove zgodbe, občutki, topli objemi, solze smeha, žalosti … vse to nas dela boljše!«

Avtorica glasbe in besedila: Nataša Vester Trseglav

Avtorja aranžmaja: Nataša Vester Trseglav, Teodor Amanović-Toš

Glasbeniki: NaTaša (vokal, spremljevalni vokali, klavir, klaviature), Žiga Golob (bas), Urban Krč (bobni)

Promocijska fotografija: Jana Jocif

NaTaša, glasbenica, ki ustvarja glasbo za gledališke predstave in zasedbe različnih glasbenih zvrsti, se še posebno domače počuti za klavirjem, medtem ko s pomočjo »strasti do improvizacijske glasbe v zadnjih letih intenzivno raziskujem različne vokalne tehnike.« Njen občutek za melodijo, spevnost in svetle barve sveta bo moč opaziti tudi na albumu, ki bo vključeval že znane melodije, kakršne so Škratove sence, Čarobna cesta in Vedno znova, ki jo predstavlja ob tej priložnosti.

NaTaša bo po dveletnem premoru nastopila 12. februarja ob 19.30 uri v Gledališču Toneta Čufarja (Trg Toneta Čufarja 4) na Jesenicah. Pri izvajanju skladb, ki so nastajale tekom zadnjega desetletja, se ji bodo pridružili stari spremljevalci Enos Kugler (bobni), Sebastijan Podlesnik (bas), Dejan Jerončič (klaviature) in Katja Zupan (spremljevalni vokali).

Prvenec NaTaše izide maja 2017 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.