Nepozabna promocija prvenca skupine Nula Kelvina

Mala ledena doba v Kudu

Novinec na slovenski glasbeni sceni, fantastična zasedba Nula Kelvina, je v četrtek zvečer z novinarsko konferenco in promocijskim nastopom v ljubljanskem Kudu France Prešeren  v orbit ustrelil svoj prvenec Možgani na paši. V nekoliko pompozno sestavljeno medijskem sporočilu so že vnaprej obljubili, da bo promocijski dogodek veliko več kot samo preigravanje komadov in res se niso nič lagali.

foto: Peter Zakrajšek

Že  z otvoritvenim premiernim predvajanjem novega videospota trenutnega hit-singla Možgani na paši je bilo jasno, da Nula Kelvina v slovenskem prostoru prinaša nove avtorske stvaritve namenjene prav vsem. V spotu, ki je delo v evropskem prostoru vse bolj uveljavljenega mladega režiserja Nejca Gazvode, nastopa zbor mladih, pretežno deklet, ki so svojo osebno interpretacijo besedila Možganov posnela in s tem sodelovala v posebnem natečaju skupine Nula Kelvina. Videospot si lahko ogledate na tej povezavi:

Kot se spodobi pri predstavitvi novega albuma, se je tudi ta promocijski dogodek začel z uradno novinarsko konferenco v kateri  voditelj ekspert Jure Karas, člani Nula Kelvina Marko Boh, Klemen Kotar in Jure Rozman in tiskovni predstavnik skupine Igor Bračič o novem albumu in zasedbi niso pravzaprav ničesar razkrili. Duo Slon in Sadež, ki ga Karas in Bračič sestavljata, je skrbel za izjemno duhovit in domišljen uvod v večer, ki se je v vseh pogledih izkazal kot nepozaben. Vrhunec tega ‘uradnega’ dela večera je bil nedvomno eksperiment 190 Kelvina, ki sta ga Profesor Karas in dr. Bračič izvedla in s tem napovedala novo ero v slovenski glasbi – EXPERIMENTALNI POP.

foto: Peter Zakrajšek

V nadaljevanju večera so člani Nule Kelvine s pomočjo dopisnega člana, producenta novega albuma Gašperja Kržmanca odigrali vse skladbe z albuma, uvrščene tako kot na albumu v štirih tematskih sklopih in sicer: pesmi o spolni identiteti, pesmi o ljubezni, psiho-socialne pesmi in egotripi. Med skladbami pa so izvedli nenavadno nagradno igro z bogatimi dobitki in se skozi glasbo svojevrstno zahvalili sponzorjem, ki jih tako ali tako na koncertu ni bilo, saj je bil vstop v KUDu prost za vse. Z dragimi vstopnicami za poslovne partnerje se pač ni bilo mogoče hvaliti.

Marko Boh, pevec in nepogrešljivi frontman skupine, Klemen Kotar, saksofonist extraordinaire, čeprav  v tem bendu basist, in Jure Rozman, bobnar pur sang, so s četrtkovim ekstremno kul nastopom v dvorani ustvarili pravo malo ledeno dobo, hladen pa ni ostal nihče. Reportažo s koncerta si lahko ogledate na:

Za zamudnike, novinarje in sponzorje:  Artistično-znanstveni eksperimentalni šov po imenu Nula Kelvina bo ponovno na ogled v Ljubljani že 8. decembra in sicer v Etno klubu Zlati zob. Žal tudi tokrat vstopnine ne bo, vendar upamo, da vas to tudi tokrat ne bo ustavilo!

Kontakt za dodatne informacije:

Chantal van Mourik,

Chantal.vanmourik@celinka.si, 031 771 223

Kontakt za booking:

PijaR, Janja Rehberger, pijar@pijar.si, 051 606 220

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>