Nov album Katje Šulc – »Twisted Delight«

V eter prihaja nov album jazz pevke in šansonjerke Katje Šulc z dvoumnim, dvoreznim naslovom “Twisted Delight”, album, ki nadgrajuje zgodbo prepletanja poezije in glasbe, ki zaznamuje Katjin prvenec uglasbene poezije Mile Kačičeve »Mila« (Sanje, 2008). Na svojem drugem albumu se Katja predstavlja tudi kot avtorica besedil in glasbe, pod taktirko avtorja glasbe in producenta Piera (RootsInSession Sound, BadMood Recordings).

Foto: Peter Giodani

»Twisted Delight« se je začel nekaj let nazaj, in to v New Yorku, v času, ko je Katja med študijem jazz petja na akademiji New School ustvarjala svoje prve pesniške poskuse na pesniških delavnicah Manhattna. Nastale so poetično obarvane impresije, z neobičajnimi, subtilnimi besednimi zvezami. Ko se je iz New Yorka vrnila v Ljubljano, je naletela na DJ Zedsa, ki je njen senzualen vokal uvrstil na kompilacijo »Sladica«. V studiu je srečala DJ Piera in z njim oblekla v glasbo prvo besedilo iz newyorških delavnic “Twisted Delight”. Naslov albuma je tako tudi hommage tistemu navdihujočemu obdobju druženja z New Yorkom, z njegovo vznesenostjo, z glasbeniki, poeti in usodnimi srečanji.

Pred dvema letoma je Katja presenetila s prvim singlom z albuma “I Love You You Scream”, igrivo, nalezljivo, eklektično mešanico urbanih beatov, ki ji mirno lahko rečemo hit. Tudi zaradi videospota Mihe Knifica, ki je glasbo prevedel v duhovite, mestoma pop art, mestoma surrealistične podobe. Minulo poletje nas je zapeljal Katjin drugi singel “There Will Be Boys”, ki ga je Miha Knific videl kot potovanje skozi čas, od pradavnine do zlate dobe Hollywooda, z izvirnim prepletom partizanske ikonografije in ideologije super junakov. Nauk zgodbe: fantje ostajajo, le uniforme se spreminjajo.

Katjin tretji singel s plošče, ki prihaja na radijske valove, je “Delicious Solitude”. Intimna impresija »senzualnih mislih o telesih, ki kričijo po sprevrnjenih užitkih in pomirjujočih obližih« (Vanja Pirc, Mladina), ujeta med globoke basovske linije in značilne reggae vibracije. Glasba novega singla kot tudi celotne plošče je navdahnjena s subkulturo klubskih dvoran, lahko bi jo opisali kot mešanico hipnotičnega soula, r’n'b-ja, reggaeja, dubstepa in drugih derivatov urbane glasbe. Poseben pečat ji pridaja tudi jazzovski trobentač Igor Matković. In seveda prepoznavna glasbena produkcija Piera, pionirja slovenske bas kulture.

Vznemirljivo vizualno podobo albuma je ustvarila ekipa vrhunskih kreativcev, Peter Movrin s stajlingom, olgafacesrok z nakitom, Peter Giodani s fotografijo, Rok Marinšek z oblikovanjem ovitka.

Album »Twisted Delight« izide konec marca pri Glasbeni zadrugi Celinka.

Promocija albuma je 27. marca 2013 v Gledališču Glej.

Vstopnina: 10 eur (z vstopnico dobiš cedejko).
Zaradi omejenega števila mest so vstopnice na voljo tudi v predprodaji.

INFO
www.katjasmusic.com

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, Celinkin-e-novice, PR. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>