Novi album Gorana Krmaca ‘Mesto svetlobe / glasba iz filma’

Foto: Lorna Lovrečič

Tubist, skladatelj in aranžer Goran Krmac, ki je v preteklem letu izdal album ‘Goran Krmac kvartet / Pozabljena ljudstva’, nam tokrat predstavlja novi album Mesto svetlobe katerega glasba je nastala za potrebo dokumentarnega filma.

Skladatelj Goran Krmac nas popelje v magični svet neobstoječe etno balkanske glasbe severnega dela Slovenije. Nostalgični balkanski ritmi se prepletajo s prvinami klasične glasbe, interpretirane z akustičnimi instrumenti in izhajajoč iz njegovega običajno bolj džezovsko obarvanega izraza. Skladbe so zgrajene iz nekaj vodilnih motivov, s katerimi se skladatelj poigrava v različnih oblikah. Tako ustvari dramski lok, ki se sklene v zaključni skladbi, kjer vodilni motiv odpoje operna pevka Dunya Tinauer. Sporočilnost glasbe se navezuje na življenjsko zgodbo posameznika, ki ohranja svojo intimnost v senci večjih dogodkov in v kateri se, težkim razmeram navkljub, vedno najde prostor tudi za veselje.

Album bo uradno izšel 24. novembra pri Založbi Celinka. Poleg digitalne izdaje bo album na voljo tudi na posebno oblikovanem USB ključku.

Avtor naslovnice: Jan Virant


Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.