Novi single skupine Nula Kelvina ‘Škripnu lep’

IZID DRUGE PLOŠČE ŠE LETOS

Skupina Nula Kelvina, ki je se konec minulega leta prvič predstavila javnosti s ploščo ‘Možgani na paši’ in istoimensko uspešnico, je poletno vročino izkoristila za ustvarjalni premor. V studiu producenta in kitarista skupine, Gašperja Kržmanca, so v preteklih tednih posneli dobršni del nove plošče, ki jo bodo še to leto izdali pri Glasbeni zadrugi Celinka.

Nula Kelvina (foto: Peter Zakrajšek)

Pred izidom nove plošče pa na radije pošiljajo še zadnji single s prvenca, ‘Škripnu lep’. Skladba v ležernem country valčku duhovito razkriva, kako je človek primoran razmišljati o sebi v uspešnem svetu čednih, fit, lepo negovanih in sproščenih, kjer te vedno nekdo opazuje, te občuduje, ali pa zaničuje, če ni vse na svojem mestu. Važno je biti perfekten. Tudi po pretečenem roku trajanja. In kul, skratka – Nula Kelvina.

Nova plošča pa bo, kot pravi pevec skupine Marko Boh, še bolj konceptualna, s pesmimi, ki druga drugo pletejo v zgodbo, bolj ostra s pomembno vlogo električne kitare, z občasnimi reminiscencami in citati mavrične glasbe šestdesetih, in seveda z besedili, ki zopet neusmiljeno zabavno komentirajo duh in duhove našega časa.

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>