NOVI SINGLE zasedbe ŠLAJN / Šlajn na suhem

Iz najlepših življenjskih izkušenj in ljubezni do glasbe je zrastel pravi pravcat notranjski country band Šlajn. Poimenovan je po avtohtoni ribi Cerkniškega jezera. Zanj pravijo, da je prekrit z zdravilno sluzjo, zato se poškodovane ribe pridejo drgnit obenj. Tako kot riba, se tudi fantje iz skupine ne morejo ravno pohvaliti s prvovrstnim videzom, a glasba, ki jo igrajo, v sebi nosi nekaj zdravilnega, vendar ne sluzastega. Ne zgodi se redko, da poslušalcu privzdigne kotiček ustnice ali obrv. Tako si vsaj domišljajo.

V prvem singlu Šlajn na suhem fantje polavtobiografsko povejo, kako se imajo ljudje radi ob presihajoči vodi. Življenje ob jezeru na Jezeru je preprosto, pristno in vznemirljivo in nemalokrat se zgodi, da se prav tu rodijo ljubezni za vse večne čase. Nad njimi včasih sije sonce, včasih pridejo temni oblaki, ki pa jih veter kmalu spet odpihne. Tako kot jezero, je ljubezen včasih do roba polna, vse migeta in žvrgoli, spet drugič presahne. A vsakič se spet napolni do roba in rodi novo življenje. Prav te ljubezni so navdih za vse zgodbe, ki jih pripoveduje ta rahlo nenavadna skupina.

Šlajni radi povedo, da ustvarjajo predvsem zase, s spoštovanjem do domačega kraja, slovenskega jezika in durovih akordov. Vseeno pa se govori, da so veseli, če jim kdo prisluhne, jih pride pogledat in se po potrebi obnje tudi narahlo podrgne. Vse v zdravilne namene in v mejah, ki jih dovolijo njihove žene.

Zasedba:
Sašo Kovačič / glas
Gašper Kržmanc / kitara
Klemen Krajc / bas
Goran Kovačević / bobni

Avtor besedila in glasbe / Gašper Kržmanc

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si, PR. Bookmark the permalink.

Comments are closed.