NOVI VIDEOSPOT: SARA / CIRKUS


Sara se v svojem prvencu sprašuje o smiselnosti kapitalističnega cirkusa. Je dober zanjo? Jo mogoče zavaja!?…ne! Zavaja pa že ne!

Glasba, besedilo in produkcija: Enos Kugler
Aranžma: Enos Kugler & Sara

SARA; v stari Hebrejščini pomeni dama, plemenita ženska.
In na Slovenski glasbeni sceni je nastal nov projekt Sara s plemenitim namenom – dati pop glasbi večji pomen od gole zabave, namenjene vsem čutilom in s tem zadovoljiti tudi uho nekoliko bolj kritičnega poslušalca. Poseči v kvaliteten mainstream, ne da bi samo ugajal, ampak podal tu in tam tudi kakšno kritično misel o stanju družbe ter duha tukaj in zdaj.

Sara v sebi nosi mnoge stile. Pot od Arnolda Schoenberga do Milesa Davisa, pa od Willia Nelsona mimo Beatlov do Black Keysov, prehodi Sara sama v tišini. Kar ji namignejo stari mojstri in nesporne legende, pa pove naglas in brez zadržkov. Sarina prva plošča je v avtorjevih mislih nastajala kar nekaj časa, saj medtem kot bobnar, producent in avtor sodeluje z najrazličnejšimi slovenskimi in tujimi izvajalci. Paleta je tudi tu široka – od Smaal Tokka do dua Ivanuša&Kugler. Ti, tako različni vplivi in sodelovanja so pripeljali Saro do, upamo vsaj, svežega in zanimivega prvenca.

Sara se drži znamenitega citata Friedricha Nietzcheja: “ Brez glasbe bi bilo življenje napaka.” in v upanju, da bi se pomena tega citata zavedala današnja družba, stopa na svoje glasbeno popotovanje.

Sara so:
Ana Šimenc
Peter Jan
Dejan Jerončič
Enos Kugler

Preberiti si tudi intervjunna Godibodi blogu – ENOS KUGLER: Glasba je družabna igra

Bookmark and Share
This entry was posted in Celinka.si. Bookmark the permalink.

Comments are closed.